Igazi almás finomság, egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
250 g liszt
1 tojás
80 g vaj
100 g cukor
1/2 tk. sütőpor
1 reszelt citrom
3 db alma
2 ek cukor
1/2 tk fahéj
1/2 citrom
Így készítsd el:
Rakd egy tálba a tojást és a cukrot spatulával keverd össze. Add hozzá a vajat, lisztet, sütőport, reszeld bele a citrom héját, keverd össze, és morzsold szét a tésztát. Tedd a hűtőbe pihenni kicsit.
Mosd meg az almákat, hámozd meg, vágd ketté. Vágd ki az alma csumáját, vágd fel apró kockákra.
Serpenyőbe dobd a felvágott gyümölcsöt, csavarj hozzá fél citromot, tegyél bele 2 evőkanál cukrot, fahéjat. Alacsony lángon 12 percen keresztül főzd.
Vajazz ki egy 18 cm -es tortaformát. Vedd ki a hűtőből a tésztát és a felét rakd a formába. Egyengesd szét, és a szélét nyomkodd fel. Rakd bele az almás tölteléket úgy, hogy maradjon 1 cm távolság a szélétől. Öntsd rá a tészta másik felét. Terítsd szét és finoman nyomd össze.
Előmelegített sütőben 180 C fokon , 40 percig süsd meg.