Létrehozva: 2019.10.30.

Nem bírtak tovább várni a magyar nők, ezt dobták a tűzre

Teljesen megbolondult az időjárás, a nyárias őszben pedig már tűkön ülnek a háziasszonyok, hogy elkészíthessék végre ezt a téli finomságot. Van is, aki nem várt tovább, hiába volt sokáig meleg, a hagyományos ételnek októberben már itt az ideje, és punktum!

Október végén már javában zimankó szokott lenni, nem ritka, hogy fagy, és reggel deres tájra ébredünk. Ilyenkor esik a legjobban a rezgős kocsonya; csakhogy az idei időjárás nem akar ősziesre fordulni, odakint csaknem harminc fok van. Persze vannak háziasszonyok, akik nem bírtak tovább várni, és feltették főni ezt az őszi-téli finomságot.

Fotó: Ungerbiller Irma Anna, Facebook, Vali konyhája és kertje Elkészítés:
  • Tedd oda a húsokat egy tízliteres fazékban a tűzre, öntsd fel vízzel.
  • Forrás előtt a habot szedd le, majd sózd: Valika szerint 4 teáskanál elég a kocsonyához.
  • Főzd nagy lángon 2-3 percig, majd újra habozd le.
  • Ezután vedd kis lángra a tüzet, tedd bele a lébe a két fej megpucolt hagymát és a gerezdekre vágott, pucolt fokhagymát, majd a borsot.
  • 2 órát főzd lassan, majd mehet bele a sárgarépa, petrezselyem.
  • 8 órán keresztül főzd a lehető legkisebb lángon.
  • Ha elkészült, vedd ki a húsokat, szűrd le a levet, és tedd tányérokba. Majd mehet a közepébe a hús;
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek