
Nem bírtak tovább várni a magyar nők, ezt dobták a tűzre
Teljesen megbolondult az időjárás, a nyárias őszben pedig már tűkön ülnek a háziasszonyok, hogy elkészíthessék végre ezt a téli finomságot. Van is, aki nem várt tovább, hiába volt sokáig meleg, a hagyományos ételnek októberben már itt az ideje, és punktum!
Október végén már javában zimankó szokott lenni, nem ritka, hogy fagy, és reggel deres tájra ébredünk. Ilyenkor esik a legjobban a rezgős kocsonya; csakhogy az idei időjárás nem akar ősziesre fordulni, odakint csaknem harminc fok van. Persze vannak háziasszonyok, akik nem bírtak tovább várni, és feltették főni ezt az őszi-téli finomságot.

- Tedd oda a húsokat egy tízliteres fazékban a tűzre, öntsd fel vízzel.
- Forrás előtt a habot szedd le, majd sózd: Valika szerint 4 teáskanál elég a kocsonyához.
- Főzd nagy lángon 2-3 percig, majd újra habozd le.
- Ezután vedd kis lángra a tüzet, tedd bele a lébe a két fej megpucolt hagymát és a gerezdekre vágott, pucolt fokhagymát, majd a borsot.
- 2 órát főzd lassan, majd mehet bele a sárgarépa, petrezselyem.
- 8 órán keresztül főzd a lehető legkisebb lángon.
- Ha elkészült, vedd ki a húsokat, szűrd le a levet, és tedd tányérokba. Majd mehet a közepébe a hús;






