tóth gabi
Nem vagy a hagyományos rakott krumpli elkötelezettje? Szereted az új ízeket? Próbáld ki ezt a receptet. Nyárra igazán könnyû ez az étel. Gyorsan elkészítheted, szívbõl ajánljuk ezt a mennyei finomságot.
Ha unod a hagyományos rakott krumplit, nincs is finomabb a nyári laza, krémes francia rakott burgonyánál. Se hús, se tojás! Olcsó, gyorsan és könnyen elkészítheted, bátran ajánljuk. Jó étvágyat hozzá!
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A fokhagymát és a vöröshagymát pucold meg, vágd fel apróra mindkettőt. Olajon a kakukkfűvel együtt párold meg 5 percen keresztül.
3. Szórd rá a lisztet, a tejjel és a vízzel lassan engedd fel. Állandó kevergetés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítsd. Tedd félre.
4. Pucold meg a krumplit és vágd fel vékony szeletekre. Vajjal kikent tűzálló edénybe rétegezd a krumpli 1/3-át, majd tedd rá a hagymás szósz felét. Rétegezd rá a következő 1/3 krumplit, és tedd rá a szósz másik felét. A tetejére a maradék krumplit helyezd rá ízlésesen. Végül szórd rá a reszelt parmezánt.
5. Fedd le alufóliával és a sütőben 40 percen keresztül süsd meg, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg aranybarnára, nagyjából 10 perc alatt.
Frissen tálald!
Tipp: Ha nagyon szereted a cukkinit, akár felkarikázva azt is rakhatsz a rétegek közé.