Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.
Hozzávalók:
300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs
1/3 csésze (70g) kristálycukor
2ek (30ml) friss citromlé
2 és ½ ek (7g) zselatin por
3ek (45ml) hideg víz
23-25 babapiskóta
150g fél keserű csokoládé
1/3 csésze (80g) tejszín
1tk (3g) zselatin por
1ek (15ml) hideg víz
450g mascarpone (szoba hőmérsékletű)
3ek (24g) porcukor
1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg
Elkészítés:
Szórd az erdei gyümölcsöt, cukrot, citromlevet egy lábasba. Folyamatosan kavargatva párold 15 percig, míg besűrűsödik. Passzírozd át egy szűrőn, és távolítsd el a fennmaradt magokat.
Szórd egy lábasba a zselatint és a hideg vizet. Hagyd duzzadni 5-10 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a zselatint. Öntsd a gyümölcslekvárhoz. Keverd el, és hagyd tökéletesen kihűlni.
Készíts elő egy 20 cm-es, kapcsos tortasütő formát. Béleld ki az alját sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki belülről az egészet.
Fektess az aljára, és állíts körbe az oldalához babapiskótát.
Szórd egy tálba a csokoládédarabokat és a tejszínt. Gőz fölött, alacsony hőmérsékleten olvaszd fel.
A zselatint és a hideg vizet egy kis serpenyőbe szórva hagyd duzzadni 10-15 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd föl. Öntsd az olvadt csokoládéhoz, és keverd el.
Kanalazd egy tálba a mascarponét. Gépi habverővel keverd el magában, majd a porcukorral együtt is.
Egy tiszta keverőtálba öntsd a tejszínt, és géppel keverd keményre. Adagonként kanalazd át a mascarponés tálba, és spatulával jól elegyítsd.
A tejszínes-mascarponés keverék felét töltsd át egy újabb tálba, és keverd el az olvasztott csokoládéval. Ha szép sima, öntsd az előkészített, babapiskótával kirakott tortaforma aljába.
Rakd ki málnával, és tedd hűtőbe 15-30 percre.
A tejszínes-mascarponés keverék másik felébe óvatosan forgasd bele az erdei gyümölcsös szószt. Öntsd a hűtőből elővett tortába. Hűtsd legalább 4-6 órán át, vagy hagyd ott egy egész éjszakára.
Szórd meg a tetejét egy adag friss erdei gyümölccsel. Távolítsd el a tortaforma abroncsát, és kösd át egy szép szalaggal. A szeleteléshez távolítsd el a szalagot.
Elő a babapiskótával! Ezt a gyors tortát imádni fogod
Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.
Hozzávalók:
300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs
1/3 csésze (70g) kristálycukor
2ek (30ml) citromlé
2 és ½ ek (7g) zselatin por
3ek (45ml) hideg víz
23-25 babapiskóta
150g félkeserű csokoládé
1/3 csésze (80g) tejszín
1tk (3g) zselatin por
1ek (15ml) hideg víz
450g mascarpone (szobahőmérsékletű)
3ek (24g) porcukor
1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg
Elkészítés: