Létrehozva: 2019.05.30.

Elő a babapiskótával! Ezt a gyors tortát imádni fogod

Végre dúskálunk az erdei gyümölcsökben! Akár vegyesen, akár külön-külön felhasználva, gyönyörû tortát készíthetünk velük. Ez a Charlotte torta a franciák kedvence. Elkészítése nem is lehetne egyszerûbb, csak kevergetni, tölteni és hûteni kell. Ha felvágod a kész desszertet, elalélsz a gyönyörûségtõl

Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.

Hozzávalók:

  • 300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs
  • 1/3 csésze (70g) kristálycukor
  • 2ek (30ml) friss citromlé
  • 2 és ½ ek (7g) zselatin por
  • 3ek (45ml) hideg víz
  • 23-25 babapiskóta
  • 150g fél keserű csokoládé
  • 1/3 csésze (80g) tejszín
  • 1tk (3g) zselatin por
  • 1ek (15ml) hideg víz
  • 450g mascarpone (szoba hőmérsékletű)
  • 3ek (24g) porcukor
  • 1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg
  • Elkészítés:

  • Szórd az erdei gyümölcsöt, cukrot, citromlevet egy lábasba. Folyamatosan kavargatva párold 15 percig, míg besűrűsödik. Passzírozd át egy szűrőn, és távolítsd el a fennmaradt magokat.
  • Szórd egy lábasba a zselatint és a hideg vizet. Hagyd duzzadni 5-10 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a zselatint. Öntsd a gyümölcslekvárhoz. Keverd el, és hagyd tökéletesen kihűlni.
  • Készíts elő egy 20 cm-es, kapcsos tortasütő formát. Béleld ki az alját sütőpapírral, és vékonyan olajozd ki belülről az egészet.
  • Fektess az aljára, és állíts körbe az oldalához babapiskótát.
  • Szórd egy tálba a csokoládédarabokat és a tejszínt. Gőz fölött, alacsony hőmérsékleten olvaszd fel.
  • A zselatint és a hideg vizet egy kis serpenyőbe szórva hagyd duzzadni 10-15 percig, majd alacsony hőmérsékleten olvaszd föl. Öntsd az olvadt csokoládéhoz, és keverd el.
  • Kanalazd egy tálba a mascarponét. Gépi habverővel keverd el magában, majd a porcukorral együtt is.
  • Egy tiszta keverőtálba öntsd a tejszínt, és géppel keverd keményre. Adagonként kanalazd át a mascarponés tálba, és spatulával jól elegyítsd.
  • A tejszínes-mascarponés keverék felét töltsd át egy újabb tálba, és keverd el az olvasztott csokoládéval. Ha szép sima, öntsd az előkészített, babapiskótával kirakott tortaforma aljába.  
  • Rakd ki málnával, és tedd hűtőbe 15-30 percre.
  • A tejszínes-mascarponés keverék másik felébe óvatosan forgasd bele az erdei gyümölcsös szószt. Öntsd a hűtőből elővett tortába. Hűtsd legalább 4-6 órán át, vagy hagyd ott egy egész éjszakára.
  • Szórd meg a tetejét egy adag friss erdei gyümölccsel. Távolítsd el a tortaforma abroncsát, és kösd át egy szép szalaggal. A szeleteléshez távolítsd el a szalagot.
  •  

    Elő a babapiskótával! Ezt a gyors tortát imádni fogod

    Egészséges és gyönyörű ez a francia Charlotte torta. Sütni nem kell, de az elkészítését megtervezni igen. Több lépcsős folyamatból áll, ám nagyon egyszerű. A friss erdei gyümölcsöket nem is lehetne szebben felhasználni.

    Hozzávalók:

    300g friss vagy mirelit erdei gyümölcs

    1/3 csésze (70g) kristálycukor

    2ek (30ml) citromlé

    2 és ½ ek (7g) zselatin por

    3ek (45ml) hideg víz

    23-25 babapiskóta

    150g félkeserű csokoládé

    1/3 csésze (80g) tejszín

    1tk (3g) zselatin por

    1ek (15ml) hideg víz

    450g mascarpone (szobahőmérsékletű)

    3ek (24g) porcukor

    1 ¾ csésze (400g) 35 %-os tejszín, hűtő-hideg

     

     

    Elkészítés:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek