RETRO RÁDIÓ

5 egyszerű és gyors vacsora paradicsomkonzervből

5 egyszerű és gyors vacsora paradicsomkonzervből
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 04. 13. 20:30

Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy paradicsomkonzerv. Ha ezeket a recepteket elolvasod, biztos, hogy mindig neked is lesz egy-két doboz a kamrádban, hogy bármikor elõkaphasd.

Összeszedtünk öt fantasztikus paradicsomos vacsora receptet:  ha egyszerű és gyors ételre vágysz, azt is találsz a választékban és vendégváró különlegességet is.

1. Bolognai lasagne

Hozzávalók:

  • lasagne tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • raguhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kicsi paradicsompüré
  • olaj, só, bors, oregano, rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma
  • reszelt parmezán
  • besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • só, szerecsendió
  • Így készítsd el:

    1. A zöldségeket tisztítsd meg, karikázd fel, majd olajon párold meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, önts hozzá egy kis vizet, és párold puhára. Amint megpuhultak a zöldségek, turmixold össze, és tedd félre.

    2. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és add hozzá a darált húst, majd a megpuhult zöldségeket. Add hozzá a fűszereket, és forrald össze a ragut.

    3. Olvassz fel vajat, majd lassan add hozzá a lisztet és a tejet. Folyamatosan csomó mentesen keverd össze. Így készül a sűrű besamelmártás, már csak a fűszert kell hozzátenned.

    4. Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, helyezz bele egy tésztalapot, majd rá egy réteg bolognai ragut, a besamelt, a reszelt sajtot, így rétegezd. A tetejére rakd a reszelt sajtot. Ismételd a rétegezést 3-4-szer. a felső réteget szórd meg parmezánnal.

    5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 45 percig süsd ,amíg ropogós nem lesz.

    Jó étvágyat!

    2. Paradicsomleves

    Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 3 dkg reszelt vöröshagyma
  • 1 db zellerlevél
  • 2 tk só
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg tészta, betűtészta
  • víz
  • petrezselyem
  • reszelt sajt ( ha nem teszel bele tésztát )
  • Így készítsd el:

    1. Öntsd egy kis edénybe a sűrített paradicsomot.

    2. Önts fel fokozatosan a paradicsomot 3-4 dl vízzel.

    3. Lábosba melegítsd meg az olajat és keverd hozzá fokozatosan a lisztet. Készíts szép világos rántást.

    4. Vedd le a gázról és önts hozzá 7-8 dl vizet. alaposan keverd össze.

    5. Rakd vissza a tűzre, melegítsd fel, de nem legyen forró. Folyamatosan keverd.

    6. Add hozzá a hígított paradicsompürét, sózd, cukrozd, add hozzá a reszelt hagymát és a zellert, majd forrald fel.

    7. Amint forr a leves, add hozzá a betűtésztát. Főzd még nagyjából 7 percen át.

    Ha nem teszel hozzá tésztát, akkor a végén tehetsz hozzá reszelt sajtot.

    Szórj a tetejére petrezselymet, jó étvágyat!

    3. Pizzaszósz

    Hozzávalók:

  • 6 db pizzához
  • 1 db hámozott paradicsom-konzerv
  • 1 db paradicsompüré konzerv
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • oregano
  • Így készítsd el:

    1. Kezd el pirítani a felvágott vöröshagymát olivaolajon. Keverd bele a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét.

    2. Turmixold össze az egész paradicsomkonzervet, add hozzá a püréhez forrald össze, míg kenhető mártás lesz.

    3. Õrölt borssal, morzsolt oreganóval ízesítsd.

    4. A pizzát a szokásos módon, de az általad készített pizzaszósszal készítheted el.

    Jó étvágyat!

    4. Húsgolyó paradicsommártásban

    Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg mozzarella
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek oregano
  • 1 tojás
  • 3/4 csésze zsemlemorzsa
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 800 g konzervparadicsom
  • 20 dkg tészta
  • tálaláshoz parmezán és oregano
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a mozzarellát 8 darabra. Vágd a rozmaringot is apróra.

    2. Sózd be a darált húst, borsozd, majd keverd össze a fokhagymával, rozmaringgal, oreganóval, tojással és zsemlemorzsával.

    3. Készíts húsgolyókat, tedd bele a mozzarella darabokat is.

    4. Serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a golyócskákat.

    5. Az apróra vágott hagymát is pirítsd meg, párold üvegesre, add hozzá a rozmaringágakat, és a paradicsompürét.

    6. Forrald fel, add hozzá a húsgolyókat, sózd, borsózd ízlés szerint.

    7. Amint a húsgolyók megpuhulnak kész is az étel.

    Tésztával, rizzsel tálalhatod. A tésztát oreganóval, parmezánnal díszítheted.

    jó étvágyat!

    5. Csirke tikka masala

    Hozzávalók:

    A pácolt csirkéhez:

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1/ db citrom vagy lime leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 2 tk garam masala
  • 1/2 tk só
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • szószhoz:

  • 2 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 tk kömény
  • 1 tk garam masala
  • 1 tk csilipor
  • 2 pohár paradicsomszósz
  • 1 pohár tejszín vagy kókusztejszín
  • friss koriander
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a csirkemellet kisebb kockákra, majd keverd össze a pác hozzávalóival: a joghurttal, az aprított gyömbérrel és fokhagymával, az őrölt római köménnyel, a garam masalával, és a sóval. Legalább 1 órára rakd a hűtőbe.

    2. Serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkekockákat és kb. 3 percig süsd, amíg kissé megpirulnak, majd tedd őket félre.

    3. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát dinszteld meg vajon. Add hozzá a gyömbért a fokhagymát és kb. 40 másodpercig pirítsd meg. Add hozzá a kurkumát, a koriandert, a római köményt, valamint a garam masalát, és további 20 másodpercig pirítsd, amíg illatozni nem kezd.

    4. Add hozzá a paradicsomszószt és az őrölt csilit, majd ízlés szerint sózd meg. Lassú tűzön 15-20 percig főzd, néha keverd meg.

    5. Végül add hozzá a csirkét és a tejszínt, és további 10 percig főzd. Basmati rizzsel és friss korianderrel megszórva tálalhatod.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.