kulcsár edina
Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy paradicsomkonzerv. Ha ezeket a recepteket elolvasod, biztos, hogy mindig neked is lesz egy-két doboz a kamrádban, hogy bármikor elõkaphasd.
Összeszedtünk öt fantasztikus paradicsomos vacsora receptet: ha egyszerű és gyors ételre vágysz, azt is találsz a választékban és vendégváró különlegességet is.
Hozzávalók:
raguhoz:
besamelhez:
Így készítsd el:
1. A zöldségeket tisztítsd meg, karikázd fel, majd olajon párold meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, önts hozzá egy kis vizet, és párold puhára. Amint megpuhultak a zöldségek, turmixold össze, és tedd félre.
2. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és add hozzá a darált húst, majd a megpuhult zöldségeket. Add hozzá a fűszereket, és forrald össze a ragut.
3. Olvassz fel vajat, majd lassan add hozzá a lisztet és a tejet. Folyamatosan csomó mentesen keverd össze. Így készül a sűrű besamelmártás, már csak a fűszert kell hozzátenned.
4. Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, helyezz bele egy tésztalapot, majd rá egy réteg bolognai ragut, a besamelt, a reszelt sajtot, így rétegezd. A tetejére rakd a reszelt sajtot. Ismételd a rétegezést 3-4-szer. a felső réteget szórd meg parmezánnal.
5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 45 percig süsd ,amíg ropogós nem lesz.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Öntsd egy kis edénybe a sűrített paradicsomot.
2. Önts fel fokozatosan a paradicsomot 3-4 dl vízzel.
3. Lábosba melegítsd meg az olajat és keverd hozzá fokozatosan a lisztet. Készíts szép világos rántást.
4. Vedd le a gázról és önts hozzá 7-8 dl vizet. alaposan keverd össze.
5. Rakd vissza a tűzre, melegítsd fel, de nem legyen forró. Folyamatosan keverd.
6. Add hozzá a hígított paradicsompürét, sózd, cukrozd, add hozzá a reszelt hagymát és a zellert, majd forrald fel.
7. Amint forr a leves, add hozzá a betűtésztát. Főzd még nagyjából 7 percen át.
Ha nem teszel hozzá tésztát, akkor a végén tehetsz hozzá reszelt sajtot.
Szórj a tetejére petrezselymet, jó étvágyat!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Kezd el pirítani a felvágott vöröshagymát olivaolajon. Keverd bele a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét.
2. Turmixold össze az egész paradicsomkonzervet, add hozzá a püréhez forrald össze, míg kenhető mártás lesz.
3. Õrölt borssal, morzsolt oreganóval ízesítsd.
4. A pizzát a szokásos módon, de az általad készített pizzaszósszal készítheted el.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Vágd a mozzarellát 8 darabra. Vágd a rozmaringot is apróra.
2. Sózd be a darált húst, borsozd, majd keverd össze a fokhagymával, rozmaringgal, oreganóval, tojással és zsemlemorzsával.
3. Készíts húsgolyókat, tedd bele a mozzarella darabokat is.
4. Serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a golyócskákat.
5. Az apróra vágott hagymát is pirítsd meg, párold üvegesre, add hozzá a rozmaringágakat, és a paradicsompürét.
6. Forrald fel, add hozzá a húsgolyókat, sózd, borsózd ízlés szerint.
7. Amint a húsgolyók megpuhulnak kész is az étel.
Tésztával, rizzsel tálalhatod. A tésztát oreganóval, parmezánnal díszítheted.
jó étvágyat!
Hozzávalók:
A pácolt csirkéhez:
szószhoz:
Így készítsd el:
1. Vágd a csirkemellet kisebb kockákra, majd keverd össze a pác hozzávalóival: a joghurttal, az aprított gyömbérrel és fokhagymával, az őrölt római köménnyel, a garam masalával, és a sóval. Legalább 1 órára rakd a hűtőbe.
2. Serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkekockákat és kb. 3 percig süsd, amíg kissé megpirulnak, majd tedd őket félre.
3. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát dinszteld meg vajon. Add hozzá a gyömbért a fokhagymát és kb. 40 másodpercig pirítsd meg. Add hozzá a kurkumát, a koriandert, a római köményt, valamint a garam masalát, és további 20 másodpercig pirítsd, amíg illatozni nem kezd.
4. Add hozzá a paradicsomszószt és az őrölt csilit, majd ízlés szerint sózd meg. Lassú tűzön 15-20 percig főzd, néha keverd meg.
5. Végül add hozzá a csirkét és a tejszínt, és további 10 percig főzd. Basmati rizzsel és friss korianderrel megszórva tálalhatod.
Jó étvágyat!