Létrehozva: 2019.04.20.

10 perc alatt elkészül ez a sós, húsvéti kalács

Ha az ünnepek alatt váratlanul toppannak be a vendégek, érdemes ezt a gyorsan elkészíthetõ finomságot kipróbálni. Laktató, ízletes és biztos, hogy mindenkit lenyûgözünk majd vele.

Szerző Sors Edina

A levelestészta a konyha egyik legnagyobb aduásza, hiszen számtalan édes és sós finomságot is készíthetünk belőle. Érdemes tehát több csomaggal is beszerezni belőle, így nem érhet minket meglepetés, ha vendégek jönnek, bármikor előkaphatjuk a konyhában. Ugyanilyen alapanyag a tonhalkonzerv és a fagyasztott spenót is. Ha ezekből bespájzolunk, már nagy baj nem lehet. Főtt tojás meg sonka szerencsére ilyenkor minden háztartásban akad. Lássuk, mit lehet ebből 10 perc alatt alkotni.

Stromboli (olasz húsvéti étel)

Hozzávalók:

  • 1 tekercs leveles tészta
  • 20 dkg spenót
  • 3 db főtt tojás
  • 15 dkg mozzarella
  • tonhal, vagy apróra vágott sonka ( 15 dkg )
  • 10 dkg főtt rizs
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  •  

    Elkészítés:

    1. A spenótot, ha nyers vágjuk apró darabokra, ha fagyasztott, olvasszuk ki. Az összenyomott fokhagymát olívaolajon pirítsuk meg, tegyük hozzá a spenótot és sózzuk, 4 perc után vegyük le a gázról. Várjuk meg, míg kihűl és keverjük hozzá a keményre főzött rizst.

    2. Terítsük ki a levelestésztát. A tészta közepén hagyjunk helyet a tölteléknek, és két oldalon vágjuk be nagyjából 45 fokban, párhuzamosan, hogy a tészta behajtható legyen.

    3. A tészta közepébe rakjuk bele a spenótot a rizzsel, majd rakjuk rá a tonhalat vagy az apróra vágott sonkát. Ezután helyezzük rá a félbevágott főt tojásokat. Szórjuk a tetejére reszelt mozzarellát.

    4. A tésztát hajtogassuk fel, keresztbe, hogy egy hosszúkás kalács vagy cipó formát kapjunk. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.

    6. Rakjunk a sütőbe sütőpapírt, szórjuk meg egy kis liszttel. Helyezzük rá a töltött tésztát, esetleg valamilyen maggal meg is hinthetjük a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréses fokozaton, süssük meg, míg a tészta szép aranybarna nem lesz. Szeletelve tálaljuk.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek