Létrehozva: 2019.04.20.

10 perc alatt elkészül ez a sós, húsvéti kalács

Ha az ünnepek alatt váratlanul toppannak be a vendégek, érdemes ezt a gyorsan elkészíthetõ finomságot kipróbálni. Laktató, ízletes és biztos, hogy mindenkit lenyûgözünk majd vele.

Szerző Sors Edina

A levelestészta a konyha egyik legnagyobb aduásza, hiszen számtalan édes és sós finomságot is készíthetünk belőle. Érdemes tehát több csomaggal is beszerezni belőle, így nem érhet minket meglepetés, ha vendégek jönnek, bármikor előkaphatjuk a konyhában. Ugyanilyen alapanyag a tonhalkonzerv és a fagyasztott spenót is. Ha ezekből bespájzolunk, már nagy baj nem lehet. Főtt tojás meg sonka szerencsére ilyenkor minden háztartásban akad. Lássuk, mit lehet ebből 10 perc alatt alkotni.

Stromboli (olasz húsvéti étel)

Hozzávalók:

  • 1 tekercs leveles tészta
  • 20 dkg spenót
  • 3 db főtt tojás
  • 15 dkg mozzarella
  • tonhal, vagy apróra vágott sonka ( 15 dkg )
  • 10 dkg főtt rizs
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  •  

    Elkészítés:

    1. A spenótot, ha nyers vágjuk apró darabokra, ha fagyasztott, olvasszuk ki. Az összenyomott fokhagymát olívaolajon pirítsuk meg, tegyük hozzá a spenótot és sózzuk, 4 perc után vegyük le a gázról. Várjuk meg, míg kihűl és keverjük hozzá a keményre főzött rizst.

    2. Terítsük ki a levelestésztát. A tészta közepén hagyjunk helyet a tölteléknek, és két oldalon vágjuk be nagyjából 45 fokban, párhuzamosan, hogy a tészta behajtható legyen.

    3. A tészta közepébe rakjuk bele a spenótot a rizzsel, majd rakjuk rá a tonhalat vagy az apróra vágott sonkát. Ezután helyezzük rá a félbevágott főt tojásokat. Szórjuk a tetejére reszelt mozzarellát.

    4. A tésztát hajtogassuk fel, keresztbe, hogy egy hosszúkás kalács vagy cipó formát kapjunk. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.

    6. Rakjunk a sütőbe sütőpapírt, szórjuk meg egy kis liszttel. Helyezzük rá a töltött tésztát, esetleg valamilyen maggal meg is hinthetjük a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréses fokozaton, süssük meg, míg a tészta szép aranybarna nem lesz. Szeletelve tálaljuk.

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Leszúrtak egy férfit Soroksáron

    origo.hu

    Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

    borsonline.hu

    "Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

    hirtv.hu

    Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

    ripost.hu

    Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

    hirtv.hu

    Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

    origo.hu

    Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

    ripost.hu

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet