tóth gabi
Most olyat mutatunk, amit nem fogsz csak úgy elhinni! Elõször látni akarod a saját szemeddel. Hogy lehetne egy mélyfagyasztott húst 10 perc alatt kiolvasztani? Fizikai lehetetlenség! Nos épp a fizikai törvények mûködnek ilyen döbbenetesen.
Lássuk a kísérletet.
Felengedett a hús? Pedig a víz nem is volt meleg… Hogy történhetett ez meg?
Fizikai törvény: A fém jó hővezető
Ez történt: A fém lábasok kivonták és elvezették a húsból a hideget a levegőbe és a vízbe.
A vékonyabb szeleteknek 1-2 perc is elég az olvadáshoz.
Ha már kiolvasztottad a húst, készítsd is el. Visszafagyasztani tilos!
Miért? Mert kiolvadáskor a lefagyasztott (de nem elpusztult) baktériumok életre kelnek, és elszaporodhatnak. A kiolvasztott hús is romlékonyabb, mint a friss.