RETRO RÁDIÓ

Így olvasszuk ki a fagyott húst 10 perc alatt

Így olvasszuk ki a fagyott húst 10 perc alatt
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2019. 03. 23. 12:00

Most olyat mutatunk, amit nem fogsz csak úgy elhinni! Elõször látni akarod a saját szemeddel. Hogy lehetne egy mélyfagyasztott húst 10 perc alatt kiolvasztani? Fizikai lehetetlenség! Nos épp a fizikai törvények mûködnek ilyen döbbenetesen.

 

Lássuk a kísérletet.

Mi kell hozzá?

  • 1 műanyag zacskó
  • 2 nagy fém lábas
  • víz
  • és persze a hús
  • Hogy végezd a tudományos kísérletet?

  • Az egyik lábast rakd szájával lefelé a mosogatóba
  • A fagyott húst csúsztasd a plasztik zacskóba, és tedd a lábas tetejére. A húsdarabokat lehetőség szerint terítsd szét a zacskóban. Vízszintes legyen a teteje
  • A másik lábast töltsd meg majdnem színültig vízzel, és helyezd a húsok tetejére
  •  Ennyi. Várj 10 percig, és nézd meg, mi történt
  • Felengedett a hús? Pedig a víz nem is volt meleg… Hogy történhetett ez meg?

    Fizikai törvény: A fém jó hővezető

    Ez történt: A fém lábasok kivonták és elvezették a húsból a hideget a levegőbe és a vízbe.

    A vékonyabb szeleteknek 1-2 perc is elég az olvadáshoz.

    Fontos:

    Ha már kiolvasztottad a húst, készítsd is el. Visszafagyasztani tilos!

    Miért? Mert kiolvadáskor a lefagyasztott (de nem elpusztult) baktériumok életre kelnek, és elszaporodhatnak. A kiolvasztott hús is romlékonyabb, mint a friss.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.