tóth gabi
Ez valami csúcs! Íme, a legnépszerûbb töltött keksz egészséges változata, amit végre lelkiismeret furdalás nélkül ropogtathatsz! Ebben bizony nincs cukor, és biztosan nem dob rád pluszkilókat!
A rendkívül ropogós és egészen fekete tésztájú, fehér krémmel töltött kekszet sokan szeretik, sőt, a tinik egyenesen imádják! Sajnos az a helyzet, hogy a slágertermék picit sem egészséges, mivel meglehetősen magas a cukortartalma. Viszont nincs akadálya annak, hogy elkészítsük az egészséges változatát! Mutatunk egy egyszerű, de nagyon szuper receptet, hogy ne kelljen lemondanod erről a finomságról. A gluténmentes keksz büntetlenül ehető, amikor csak rád tör az édesség utáni vágy.
Hozzávalók:
Kekszhez:
Krémhez:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy közepes edényben keverd össze a száraz hozzávalókat.
3. Kisebb tálban habverő segítségével keverd habosra a vajat, majd add hozzá a tojást és a vanília kivonatot.
4. Ezt a vajas-tojásos masszát keverd össze a száraz keverékkel.
5. Az összedolgozott tésztából egy zsírpapír, vagy folpack segítségével készíts 4-5 cm vastag hengert. Ezt tedd néhány órára a hűtőbe. Mikor már elég kemény, egyszerűen szeleteld fel, éles késsel vágj kb. 3-4 mm vastag lapokat belőle.
6. A tésztalapokat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12 percig. Ha kész, vedd ki a tepsit, hagyd kihűlni a kekszet.
7. A krémhez egy keverőgépben készíts egyenletes masszát a hozzávalókból, kend meg a keksz egyik felét, majd illeszd össze egy másik darabbal.