tóth gabi
Elsõ ránézésre semmi különleges nem látszódik a gombócokon, ám amikor felvágod, elakad a szavad. Az biztos, hogy ilyennel még nem volt dolgod! Annyit azért elárulunk, hogy ezt is meg lehet enni, sõt, ezzel az új módszerrel talán még finomabb!
A klasszikus magyar finomság átváltozása hihetetlen eredményhez vezetett. Fogta magát egy magyar háziasszony és kipróbálta, milyen a régi jó szilvás gombóc lila krumpliból.
Ennek a színes burgonyafajtának ugyanolyan íze van, mint a hagyományos fehér krumplinak, csak a benne lévő színezék miatt sokkal egészségesebb. A lila színt adó antociánok lassítják a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így az öregedést is. A végeredmény pedig varázslatos: mostantól nemcsak a fahéjtól illatos szilva lila színű, hanem a gombóc tésztája is!
Ráadásul mindenki meglepődött, amikor felvágta a gombócot, ugyanis kívülről a prézli mindent eltakart.
Hatalmas sikert aratott háziasszony a családja körében ezzel az újításával.
Forrás: Valéria Ódor (Facebook, Vali konyhája és kertje)