RETRO RÁDIÓ

Megújult a lángos, imádja minden magyar

Megújult a lángos, imádja minden magyar
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 09. 29. 15:00

Ha szeretnél mindenkit levenni a lábáról a konyhamûvészeteddel, akkor itt a megfelelõ recept. Alkoss újra egy mindennapi nemzeti ételt. A füstölt sonka és a parmezán az összetekert lángos rejtekében csodás.

Nekünk, magyaroknak már a lángos említésére is összefut a nyál a szánkban. Hátha még ezt a különleges receptet kipróbálnád!

A füstölt sonka és az olvadós reszelt sajt párosánál különben sincs nyerőbb kombó.

Itt ahelyett, hogy ezt-azt a frissen kisütött, hagyományos lángosra halmoznál, az egész ízhalmaz együtt sül.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés,

 

Összeérnek az ízek, és fantasztikus étel születik belőle. Ha beleharapsz, te is elolvadsz, akár a lángos belsejében a sajt.

Hozzávalók (kb.18 darabhoz)

Tészta:

  • 50 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 2.5dl zsíros tej
  • 2dkg élesztő (friss)
  • 1tk cukor
  • 3 púpos ek tejföl
  • 1tk kóser só
  • Töltelék:

  • 15dkg füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • friss oregánó (2-3 ág)
  • 10dkg sajt (félkemény, alacsony zsírtartalmú, pl. eidami)
  • 10dkg parmezán sajt
  • bors
  • olívaolaj
  •  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     által megosztott bejegyzés,

     

    Elkészítés

    Tészta:

    1. A tejet langyosítsd meg. A felébe szórd bele a cukrot, keverd el, és morzsold bele az élesztőt. Takard le az edényt, és meleg helyre téve hagyd felfutni.

    2. Szitáld a lisztet egy mély tálba, keverd bele a sót. A liszt közepében kialakított mélyedésbe öntsd a felfuttatott élesztőt.

    3. A tejfölt keverd simára a maradék tejjel, és azt is helyezd a mélyedésbe.

    4. Gyúrd lágy tésztává, majd letakarva hagyd pihenni kb. 1 órát. Úgy számíts, hogy kelés alatt akár a háromszorosává dagad majd.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    által megosztott bejegyzés,

     

     

    Töltelék:

    1. Előkészítés: A megtisztított hagymát vágd vékony szeletekre, a sonkát apró kockákra. A megmosott, lecsepegtetett oregánóról csipkedd le a leveleket. A sajtokat reszeld le.

    2. Pirítás: Egy serpenyőben a forró olajban pirítsd meg a sonkát, majd hozzáadva a hagymát, kevergesd, hogy elpárologjon belőle a nedvesség. Akkor kész, amikor a hagyma aranyszínűvé válik. Kavard bele a fűszereket, a sót, borsot, oregánót, majd levéve a tűzről hagyd hűlni.

    3. Töltés: Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagságúra, majd vágd 10x10 centiméteres négyzetekre. Kézzel továbbhúzva nyújtsd őket megfelelő méretűre. Halmozz a közepükre a sonkás töltelékből, és koronázd meg a két féle reszelt sajttal. Hajtsd össze a tésztát, és gyógyítsd be a széleket és a végeket.  Alakítsd kis hurka formájúra, hogy egyenletesen érje az olaj.

    4. Sütés: Forró olajban süsd aranybarnára. Kend meg fokhagymás öntettel. Ehhez keverj 2-3 zúzott fokhagymát 1dl víz és 1 dl olaj elegyébe.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.