Létrehozva: 2018.09.29.

Megújult a lángos, imádja minden magyar

Ha szeretnél mindenkit levenni a lábáról a konyhamûvészeteddel, akkor itt a megfelelõ recept. Alkoss újra egy mindennapi nemzeti ételt. A füstölt sonka és a parmezán az összetekert lángos rejtekében csodás.

Nekünk, magyaroknak már a lángos említésére is összefut a nyál a szánkban. Hátha még ezt a különleges receptet kipróbálnád!

A füstölt sonka és az olvadós reszelt sajt párosánál különben sincs nyerőbb kombó.

Itt ahelyett, hogy ezt-azt a frissen kisütött, hagyományos lángosra halmoznál, az egész ízhalmaz együtt sül.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés,

 

Összeérnek az ízek, és fantasztikus étel születik belőle. Ha beleharapsz, te is elolvadsz, akár a lángos belsejében a sajt.

Hozzávalók (kb.18 darabhoz)

Tészta:

  • 50 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 2.5dl zsíros tej
  • 2dkg élesztő (friss)
  • 1tk cukor
  • 3 púpos ek tejföl
  • 1tk kóser só
  • Töltelék:

  • 15dkg füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • friss oregánó (2-3 ág)
  • 10dkg sajt (félkemény, alacsony zsírtartalmú, pl. eidami)
  • 10dkg parmezán sajt
  • bors
  • olívaolaj
  •  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     által megosztott bejegyzés,

     

    Elkészítés

    Tészta:

    1. A tejet langyosítsd meg. A felébe szórd bele a cukrot, keverd el, és morzsold bele az élesztőt. Takard le az edényt, és meleg helyre téve hagyd felfutni.

    2. Szitáld a lisztet egy mély tálba, keverd bele a sót. A liszt közepében kialakított mélyedésbe öntsd a felfuttatott élesztőt.

    3. A tejfölt keverd simára a maradék tejjel, és azt is helyezd a mélyedésbe.

    4. Gyúrd lágy tésztává, majd letakarva hagyd pihenni kb. 1 órát. Úgy számíts, hogy kelés alatt akár a háromszorosává dagad majd.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    által megosztott bejegyzés,

     

     

    Töltelék:

    1. Előkészítés: A megtisztított hagymát vágd vékony szeletekre, a sonkát apró kockákra. A megmosott, lecsepegtetett oregánóról csipkedd le a leveleket. A sajtokat reszeld le.

    2. Pirítás: Egy serpenyőben a forró olajban pirítsd meg a sonkát, majd hozzáadva a hagymát, kevergesd, hogy elpárologjon belőle a nedvesség. Akkor kész, amikor a hagyma aranyszínűvé válik. Kavard bele a fűszereket, a sót, borsot, oregánót, majd levéve a tűzről hagyd hűlni.

    3. Töltés: Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagságúra, majd vágd 10x10 centiméteres négyzetekre. Kézzel továbbhúzva nyújtsd őket megfelelő méretűre. Halmozz a közepükre a sonkás töltelékből, és koronázd meg a két féle reszelt sajttal. Hajtsd össze a tésztát, és gyógyítsd be a széleket és a végeket.  Alakítsd kis hurka formájúra, hogy egyenletesen érje az olaj.

    4. Sütés: Forró olajban süsd aranybarnára. Kend meg fokhagymás öntettel. Ehhez keverj 2-3 zúzott fokhagymát 1dl víz és 1 dl olaj elegyébe.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

    origo.hu

    Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

    mandiner.hu

    Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

    ripost.hu

    Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

    magyarnemzet.hu

    Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

    origo.hu

    Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

    mindmegette.hu

    Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

    ripost.hu

    3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet