tóth gabi
Fantasztikus recepttel könnyítjük meg a dolgod. Sokak kedvencének legegyszerûbb elkészítési módját mutatjuk meg. Így lesz aranyszínû, könnyû és foszlós a galuska!
Nem könnyű jó aranygaluskát készíteni, viszont az egyik legfinomabb édességünk. Ne add fel! Most mutatunk egy receptet, hogyan lesz finom, foszlós a diós, vaníliás galuska. Segít a 2,5 dl-es bögre.
Töltelék:
Vaníliaöntet:
1. Keverd össze egy műanyag tálba a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt.
2. Add hozzá a tojásokat, a megolvasztott vajat és a langyos tejet. Kézzel gyúrd össze a tésztát. Kissé ragacsos lesz, de ez így van jól. Szórd meg liszttel a tetejét, és takard le konyharuhával.
3. Hagyd kelni a tésztát nagyjából 50 percig. Közben keverd össze a cukrot és a diót.
4. A megkelt tésztát lisztezett felületre öntsd, hajtsd félbe, majd nyújtsd ki, nagyjából 2 cm vastagságúra húzd szét. Tetejét lisztezd meg. Szaggass ki a tésztából 5 cm nagyságú köröket pohár segítségével.
5. Egy nagyobb tepsit vajazz ki. Helyezd a galuskákat a tepsibe, kend meg olvasztott vajjal és szórd meg a cukros dióval szép egyenletesen.
6. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg aranyszínűre. Tűvel ellenőrizd a galuska állapotát.
7. Sütés közben készítsd el a vanília öntetet, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.
8. Tálald a kész aranygaluskát, vaníliával leöntve.
Jó étvágyat!