Létrehozva: 2018.08.25.

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Ez a kis édesség egy igazi fõnyeremény, hisz ki ne szeretné a karamellát? Ez a rétegelt gyönyörûség csodás ízharmóniában egyesíti ezt a lebilincselõ kedvencet az almával és a finom, morzsás granolával. Bármilyen alkalomra könnyen és gyorsan elkészítheted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

 

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)
  • Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só
  • Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa
  • ELKÉSZÍTÉS

     

     által megosztott bejegyzés,

     

     

    Karamellhab:

    Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

    Karamellszósz:

    1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

    2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

    Almamorzsa:

    Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

     

    Az édesség összeállítása:

     

    1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

    2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

    3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

    4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

    5. Folytasd, míg el nem fogy.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    A TV2 házaspárja váratlanul különvált

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

    magyarnemzet.hu

    Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

    ripost.hu

    "Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

    mandiner.hu

    Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó