RETRO RÁDIÓ

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 08. 25. 16:00

Ez a kis édesség egy igazi fõnyeremény, hisz ki ne szeretné a karamellát? Ez a rétegelt gyönyörûség csodás ízharmóniában egyesíti ezt a lebilincselõ kedvencet az almával és a finom, morzsás granolával. Bármilyen alkalomra könnyen és gyorsan elkészítheted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

 

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)
  • Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só
  • Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa
  • ELKÉSZÍTÉS

     

     által megosztott bejegyzés,

     

     

    Karamellhab:

    Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

    Karamellszósz:

    1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

    2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

    Almamorzsa:

    Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

     

    Az édesség összeállítása:

     

    1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

    2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

    3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

    4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

    5. Folytasd, míg el nem fogy.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.