RETRO RÁDIÓ

3 naponta eszik a fanatikusok, ez most a magyarok legnagyobb kedvence

3 naponta eszik a fanatikusok, ez most a magyarok legnagyobb kedvence
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 08. 20. 09:00

Augusztus van és a szezon kellõs közepe. Több okunk is lenne, hogy 10 perc alatt elkészítsük ezt az isteni csemegét. De a döntõ érv mégis az, hogy nagyon finom!

Mindenki imádja a zsenge főtt kukoricát, és bár az elkészítésével kapcsolatban óriási a vita, abban mindenki egyetért, hogy forrástól számítva 10 percnél nem kell tovább főzni.

A régi iskola szerint a fazék aljára és a kukoricacsövek tetejére is tenni kell a termést takaró levelekből, azaz a háncsból. Erre a lágy íz elérése, illetve az egyenletes hőelosztás miatt van szükség.

Sokan az egyszerűség kedvéért csak a csupasz csöveket teszik a főzővízbe, mások - úgy, mint például Tószegi Lilla - csak lazán bedobnak néhány csuhélevelet a kukoricák mellé a fazékba.

Nem áll módunkban tesztelni a különböző elkészítési módokat, de a gyanúnk az, hogy a különbség legföljebb árnyalatnyi lehet. A főtt kukorica mindig és mindenkor nagyon finom. Egy azonban biztos, és erre mindenki esküszik: a főzővízbe tilos sót tenni!

(Forrás: Tószegi Lilla, Facebook, Vali Hagyományos konyhája)

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.