Létrehozva: 2018.08.20.

3 naponta eszik a fanatikusok, ez most a magyarok legnagyobb kedvence

Augusztus van és a szezon kellõs közepe. Több okunk is lenne, hogy 10 perc alatt elkészítsük ezt az isteni csemegét. De a döntõ érv mégis az, hogy nagyon finom!

Mindenki imádja a zsenge főtt kukoricát, és bár az elkészítésével kapcsolatban óriási a vita, abban mindenki egyetért, hogy forrástól számítva 10 percnél nem kell tovább főzni.

A régi iskola szerint a fazék aljára és a kukoricacsövek tetejére is tenni kell a termést takaró levelekből, azaz a háncsból. Erre a lágy íz elérése, illetve az egyenletes hőelosztás miatt van szükség.

Sokan az egyszerűség kedvéért csak a csupasz csöveket teszik a főzővízbe, mások - úgy, mint például Tószegi Lilla - csak lazán bedobnak néhány csuhélevelet a kukoricák mellé a fazékba.

Nem áll módunkban tesztelni a különböző elkészítési módokat, de a gyanúnk az, hogy a különbség legföljebb árnyalatnyi lehet. A főtt kukorica mindig és mindenkor nagyon finom. Egy azonban biztos, és erre mindenki esküszik: a főzővízbe tilos sót tenni!

(Forrás: Tószegi Lilla, Facebook, Vali Hagyományos konyhája)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az őrjöngő Zelenszkij megpecsételte Ukrajna sorsát

borsonline.hu

Ezt jósolja Európa főboszorkánya az év hátralévő részére az egyes csillagjegyeknek

mandiner.hu

Zelenszka a BBC-nek: „Ukrajna meghal a Nyugat pénzügyi támogatása nélkül”

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek lapátolni fogják a pénzt 2024-ben

mandiner.hu

Megdöbbentek a francia kommentelők: „Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk!"

origo.hu

Ijesztő dolog derült ki a túlzott testmozgásról

mindmegette.hu

Így lesz tökéletes a bejgli: a nagyi titkos hozzávalója kell hozzá

mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

ripost.hu

Ég egy sorház Budapesten, menekítik a lakókat

life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Citromos fokhagyma krémleves az idei tél új sztárja

FAZÉK

3 különböző ízvilág: készíts tepsis burgonyát

FAZÉK

Ez az igazi töltött káposzta 5 titka

FAZÉK

Nagyanyáink módszere verhetetlen: Íme, az igazi tyúkhúsleves 5 titka

FAZÉK

Melyik teát hány fokos vízzel kell leönteni és miért?

FAZÉK

Ehető koszorú: idén ez lesz a legtrendibb előétel a karácsonyi asztalon

FAZÉK

Nem reped és nem lesz száraz: íme a tökéletes bejgli titka

FAZÉK

Soha többé nem lesz csomós a rántás, ha így készíted