kulcsár edina
Augusztus van és a szezon kellõs közepe. Több okunk is lenne, hogy 10 perc alatt elkészítsük ezt az isteni csemegét. De a döntõ érv mégis az, hogy nagyon finom!
Mindenki imádja a zsenge főtt kukoricát, és bár az elkészítésével kapcsolatban óriási a vita, abban mindenki egyetért, hogy forrástól számítva 10 percnél nem kell tovább főzni.
A régi iskola szerint a fazék aljára és a kukoricacsövek tetejére is tenni kell a termést takaró levelekből, azaz a háncsból. Erre a lágy íz elérése, illetve az egyenletes hőelosztás miatt van szükség.
Sokan az egyszerűség kedvéért csak a csupasz csöveket teszik a főzővízbe, mások - úgy, mint például Tószegi Lilla - csak lazán bedobnak néhány csuhélevelet a kukoricák mellé a fazékba.
Nem áll módunkban tesztelni a különböző elkészítési módokat, de a gyanúnk az, hogy a különbség legföljebb árnyalatnyi lehet. A főtt kukorica mindig és mindenkor nagyon finom. Egy azonban biztos, és erre mindenki esküszik: a főzővízbe tilos sót tenni!
(Forrás: Tószegi Lilla, Facebook, Vali Hagyományos konyhája)