
Mikróban szoktad? Áztatod? Kiveszed elõzõ este? Mutatunk egy sokkal jobb módszert, amivel hamar kiolvad a hús, így nem áztatod el vagy égeted meg. Pofonegyszerû megoldás, a profi szakácsok is ezt használják!
Bosszantó, ha elfelejted kivenni előző este a húst a fagyasztóból, és órákat kell várnod, mire kienged. A mikró olvasztófunkciója nem az igazi, sokszor megégeti a húst; ha forró vízbe teszed, eláztatod, és egészen más íze lesz, mint ha megvárod, míg kienged. Van szerencsére van egy megoldás, amivel akár öt perc alatt is kíméletesen kiolvaszthatod!
![]()
Két fém lábasra lesz szükséged, mert a fém nagyon jó hővezető. Az egyiket boríts fejre, és tedd a talpára a húst. A másik lábasba tegyél forró vizet, és rakd rá a húsra. Így a két lábas között 5-10 perc alatt kiolvad a hús - attól függ, milyen vastag. Az alábbi videóban megnézheted, hogyan:
Arra figyelj, hogy egyszer kiolvasztott húst soha ne fagyassz vissza, mert betegségeket okozhat!







