RETRO RÁDIÓ

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 11. 04. 19:15

Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elõ a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belõlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.

1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • olvasztott vaj
  • 5 szelet szalonna apróra vágva
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl
  • fokhagymás só
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.

    3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.

    4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.

    5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.

    6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.

    2. Spanyol krumplis tortilla

    Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma (apróra vágva)                
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy összenyomva)
  • 7 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  •  Így készítsd el:

    1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.

    2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.

    3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.

    4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.

    5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.

    3 .Tojásos krumplisaláta

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.

    2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.

    3. A hagymát apróra szeleteld.

    4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.

    Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.