Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
5 éve

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél

Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elõ a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belõlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.

1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • olvasztott vaj
  • 5 szelet szalonna apróra vágva
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl
  • fokhagymás só
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.

    3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.

    4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.

    5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.

    6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.

    2. Spanyol krumplis tortilla

    Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma (apróra vágva)                
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy összenyomva)
  • 7 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  •  Így készítsd el:

    1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.

    2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.

    3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.

    4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.

    5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.

    3 .Tojásos krumplisaláta

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.

    2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.

    3. A hagymát apróra szeleteld.

    4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.

    Jó étvágyat!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Így fenyegetőznek az ukránok

    origo.hu

    Rendkívüli bejelentés: Putyin felmondta az európai fegyveres erőkről szóló szerződést

    borsonline.hu

    Súlyos döntést hozott Suhajda Szilárd családja

    magyarnemzet.hu

    Véres főpróbát tart a bosszúszomjas Antifa a német városokban

    ripost.hu

    Kinyitott a Balaton, kezdődik a szezon: ne lepődj meg, ha ilyen árakat látsz - videó

    vg.hu

    Krakkóban majdnem kétszázezerrel többet lehet keresni, mint Budapesten

    origo.hu

    Újabb drámai részletek derültek ki a Deák téri késelésről

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2023. május 30.: a Mérleg Holdnál a mérlegelés javasolt

    ripost.hu

    Legalább 119 ufó zuhant le a Földre, júniusban nyilvánosságra hozzák a bizonyítékokat

    ripost.hu

    Heti horoszkóp: a Nyilas és a Szűz kemény leckét kap, a Bak mindent boríthat

    ripost.hu

    Lebuktatták a rajongók Nótár Mary-éket

    ripost.hu

    „Ennek semmi köze nincs a kapcsolatunkhoz” – Ebbe nagyon belenyúlt Király Viktor

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

    FAZÉK

    Kiderült hány nap alatt lesz tökéletes a kovászos uborka

    FAZÉK

    Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

    FAZÉK

    Most akkor kell napsütés a kovászos uborkának vagy sem, meglepő a válasz

    FAZÉK

    Íme az olcsó eperlekvár receptje, amit még a nagyi is megirigyelne

    FAZÉK

    Eldőlt az örök kérdés: benne hagyhatjuk-e a fakanalat az ételben főzés közben?

    FAZÉK

    Őrület a Balatonon: itt a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

    FAZÉK

    Íme a trükk, amitől igazán ropogós lesz a csirkeszárny