kulcsár edina
Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elõ a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belõlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.
1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.
3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.
4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.
5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.
6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.
2. Spanyol krumplis tortilla
1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.
2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.
3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.
4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.
5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.
3 .Tojásos krumplisaláta
1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.
2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.
3. A hagymát apróra szeleteld.
4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.
Jó étvágyat!