Létrehozva: 2017.11.04.

Olcsó és egyszerű krumplivacsorák: ilyen finomat még nem ettél

Ki ne szeretné a krumplit? Ha egyszerû és finom ételre vágysz este, kapd elõ a kamrából. Mutatunk három receptet, válasz belõlük kedvedre! Nem sok hozzávaló kell az isteni vacsorákhoz.

1. Tepsis sajtos-szalonnás krumpli

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú burgonya
  • olvasztott vaj
  • 5 szelet szalonna apróra vágva
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl
  • fokhagymás só
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. Mosd meg a burgonyát és szeleteld fel karikákra.

    3. Forralj fel vizet, és főzd a krumplit forrástól számított 4 percig.

    4. Helyezz sütőlapot a tepsibe, rakd bele a burgonyakarikákat, kend meg a megolvasztott vajjal.

    5. Szórd meg a krumplikarikákat fokhagymás sóval, a reszelt sajtokkal, és a szalonnadarabkákkal.

    6. Süsd további 12-14 percig, majd ha elkészült, kevés tejfölt tehetsz a tetejére.

    2. Spanyol krumplis tortilla

    Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vöröshagyma (apróra vágva)                
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy összenyomva)
  • 7 db tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  •  Így készítsd el:

    1. Tisztítsd meg a krumplit, egy részét vágd vékony csíkokra, a többit reszeld le nagy lyukú reszelőn.

    2. Forró olívaolajon egy serpenyőben a krumplit süsd meg, amikor már puhul, akkor a hagymát és a fokhagymát add hozzá. Keverd meg időnként érzésből. Majd amikor már a hagyma is megfonnyadt, sózd, borsozd ízlés szerint.

    3. A masszát tedd egy tálba. A felvert tojásokkal keverd össze, adj még hozzá sót, ah úgy érzed.

    4. A kapott keveréket süsd át újra, mint egy omlettet, amíg szép piros nem lesz.

    5. Csúsztasd ki a serpenyőből, és amikor kihűlt, szeletelve tálalhatod.

    3 .Tojásos krumplisaláta

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 főtt tojás
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Mosd meg a krumplikat, majd héjában, sós vízben főzd meg.

    2. Ha kihűlt a főtt burgonya, vágd fel kockákra, a főtt tojásokkal együtt.

    3. A hagymát apróra szeleteld.

    4. Keverd össze a tejfölt a majonézzel és a fűszerekkel, majd rakd bele a többi hozzávalót. Rakhatsz hozzá egy csepp olívaolajat is. Helyezd a salátát a hűtőbe. 1 óra múlva fogyaszthatod.

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek