tóth gabi
Különleges desszertre vágysz? Akkor a te recepted lesz ez az igazán nem hétköznapi finomság a fantasztikus ízeivel. Hidd el, megéri a fáradságot!
Ezt a jótékony hatású gyümölcsöt eddig csak befőttként, birsalmasajtként vagy lekvárként fogyasztottuk. Most mutatunk egy olyan desszertet, ami biztosan a legújabb kedvenced lesz, ha megkóstolod.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy tálban keverd össze a sziruphoz való vizet, édesítőt a fűszereket, a citromlevet és a narancshéjat és forrald fel az egészet.
3. A megmosott, félbevágott birsek magházát vágd ki és tedd egy mélyebb tepsibe, a héjas felükkel lefelé, és öntsd alá az előre elkészített forró szirupot.
4. Tedd a forró sütőbe és süsd 2-2,5 órán keresztül, kb. óránként óvatosan fordítsd meg a birsalmákat.
5. A sütés alatt keverd össze a ricottát a mézzel és a csipet fahéjjal és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
6. Tálaláskor a meleg birsalmákra kanalazd rá az előre elkészített ricottát és szórd meg pirított pisztáciával az egészet.