tóth gabi
Szereted a melegszendvicset, de unod a hagyományos recepteket? Kóstold meg ezt a finom, õszi verziót almával, szalonnával és sok sajttal!
Alma, sajt, bacon – ezek nem egy finom őszi saláta hozzávalói, hanem egy még finomabb őszi melegszendvicsé. A sok sajt és a bacon szalonna a fehérjetartalomról és a karakteres ízről gondoskodik, míg az alma az őszi frissességet és a vitaminokat teszi bele az összhatásba. Ha teljes kiőrlésű kenyérből készíted a melegszendvicset, akkor még egy kis lassan felszívódó szénhidrát is lesz az ebédedben, vagy az uzsonnádban. Vagyis nemcsak finom, hanem egészséges fogást is készítettél magadnak, nem egészen tíz perc munkával.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegíts elő egy melegszendvics-sütőt.
2. Kend meg a kenyérszeletek külső oldalát vajjal. A szeletek felének belső oldalát kend meg az almapürével kevert vajjal, majd rendezd el rajtuk a kétféle sajtot, az almát és a szalonnát. Csepegtess rá mézet, és szórd meg kakukkfűvel. Tedd rájuk a másik kenyérszeletet, úgy, hogy a magvajazott oldaluk nézzen kifelé.
3. Tedd a szendvicseket a szendvicssütőbe, és süsd addig, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig megpirul. Mézzel lecsepegtetve és a kakukkfűvel megszórva tálald.