RETRO RÁDIÓ

Megújult a sajtos melegszendvics. Ilyen finomat még nem ettél!

Megújult a sajtos melegszendvics. Ilyen finomat még nem ettél!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 10. 02. 10:30

Szereted a melegszendvicset, de unod a hagyományos recepteket? Kóstold meg ezt a finom, õszi verziót almával, szalonnával és sok sajttal!

Alma, sajt, bacon – ezek nem egy finom őszi saláta hozzávalói, hanem egy még finomabb őszi melegszendvicsé. A sok sajt és a bacon szalonna a fehérjetartalomról és a karakteres ízről gondoskodik, míg az alma az őszi frissességet és a vitaminokat teszi bele az összhatásba. Ha teljes kiőrlésű kenyérből készíted a melegszendvicset, akkor még egy kis lassan felszívódó szénhidrát is lesz az ebédedben, vagy az uzsonnádban. Vagyis nemcsak finom, hanem egészséges fogást is készítettél magadnak, nem egészen tíz perc munkával.

Almás-sajtos melegszendvics

Hozzávalók:

  • 8 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 5 dkg vaj, a kenéshez
  • 4 evőkanál almapürével kevert vaj
  • 1 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1 1/2 csésze reszelt trappista sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 alma, vékonyra szeletelve
  • kevés méz
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
  • Így készítsd el:

    1. Melegíts elő egy melegszendvics-sütőt.

    2. Kend meg a kenyérszeletek külső oldalát vajjal. A szeletek felének belső oldalát kend meg az almapürével kevert vajjal, majd rendezd el rajtuk a kétféle sajtot, az almát és a szalonnát. Csepegtess rá mézet, és szórd meg kakukkfűvel. Tedd rájuk a másik kenyérszeletet, úgy, hogy a magvajazott oldaluk nézzen kifelé.

    3. Tedd a szendvicseket a szendvicssütőbe, és süsd addig, amíg a sajt megolvad, a kenyér pedig megpirul. Mézzel lecsepegtetve és a kakukkfűvel megszórva tálald.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.