RETRO RÁDIÓ

Szalonnában sült mozzarella, gyors és finom vacsora!

Szalonnában sült mozzarella, gyors és finom vacsora!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 09. 03. 20:15

Partit adsz, és szuper ízletes rágcsálnivalót szeretnél kínálni a vendégeidnek? Próbáld ki ezt az íz- és fehérjebombát, biztos, hogy egyetlen falatot sem hagynak belõle.

A sajt és a bacon mindig is az előételek és a borkorcsolyák királyai voltak. Ezzel a sajtból, szalonnából és leveles tésztából álló finomsággal egészen biztosan a nyár végi partik királya lehetsz – nem kell hozzá más, csak egy kis kész leveles- vagy pizzatészta, mozzarella és bacon.

Szalonnás sajtfalatkák

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész leveles- vagy pizzatészta
  • 15 dkg mozzarella 10 kockára vagy hasábra vágva
  • 5 szelet bacon, félbevágva
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • fogpiszkálók
  • Így készítsd el:

    1. Keverd össze az olvasztott vajat a fokhagymával, és tedd félre.

    2. Nyújtsd ki kissé a tésztát, de vigyázz, ne legyen túl vékony, nehogy a sajt kifolyjon sütés közben.

    3. Kend meg a tészta egyik oldalát a fokhagymás vajjal, majd pizzavágóval vágd 10 kockára. Tegyél mindegyik tésztadarab közepére egy kocka mozzarellát, és nyomd össze a tésztát, a két kezed között formálj belőle hurkákat.

    4. Minden tésztahurkát tekerj körbe egy szalonnadarabbal, amit fogpiszkálóval rögzítesz.

    5. Egy serpenyőben hevíts növényi olajat körülbelül 180 Celsius-fokra, majd minden tésztahurkát süss az olajban másfél-két percig az egyik, és másfél-két percig a másik oldalán, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

    6. Tedd a sajtbombákat konyhai papírtörlőre, hogy felitasd a felesleges olajat. Tálald kevés fokhagymás vajjal, vagy valamilyen pikáns mártogatóssal.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.