tóth gabi
Partit adsz, és szuper ízletes rágcsálnivalót szeretnél kínálni a vendégeidnek? Próbáld ki ezt az íz- és fehérjebombát, biztos, hogy egyetlen falatot sem hagynak belõle.
A sajt és a bacon mindig is az előételek és a borkorcsolyák királyai voltak. Ezzel a sajtból, szalonnából és leveles tésztából álló finomsággal egészen biztosan a nyár végi partik királya lehetsz – nem kell hozzá más, csak egy kis kész leveles- vagy pizzatészta, mozzarella és bacon.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Keverd össze az olvasztott vajat a fokhagymával, és tedd félre.
2. Nyújtsd ki kissé a tésztát, de vigyázz, ne legyen túl vékony, nehogy a sajt kifolyjon sütés közben.
3. Kend meg a tészta egyik oldalát a fokhagymás vajjal, majd pizzavágóval vágd 10 kockára. Tegyél mindegyik tésztadarab közepére egy kocka mozzarellát, és nyomd össze a tésztát, a két kezed között formálj belőle hurkákat.
4. Minden tésztahurkát tekerj körbe egy szalonnadarabbal, amit fogpiszkálóval rögzítesz.
5. Egy serpenyőben hevíts növényi olajat körülbelül 180 Celsius-fokra, majd minden tésztahurkát süss az olajban másfél-két percig az egyik, és másfél-két percig a másik oldalán, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
6. Tedd a sajtbombákat konyhai papírtörlőre, hogy felitasd a felesleges olajat. Tálald kevés fokhagymás vajjal, vagy valamilyen pikáns mártogatóssal.