RETRO RÁDIÓ

Kenyér nélkül is tökéletes a kovászos uborka, itt a legjobb recept

Kenyér nélkül is tökéletes a kovászos uborka, itt a legjobb recept
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 09. 11. 15:15

Nem szereted a koviubi tetején megpuhult kenyeret? Esetleg lisztérzékeny vagy, de kedveled ezt a savanyúságot? Mutatjuk a receptet!

Bár beköszöntött a szeptember, még nincs késő kovászos uborkát készíteni. Az uborka ugyanis nem a fénytől, hanem a melegtől érik be. 26-28 fokon akár 3 nap alatt finom, zamatos koviubit készíthetsz. Íme egy recept, amihez segítségül hívtuk a szőlőlevelet, viszont kenyeret nem raktunk bele.

Hozzávalók:

  • 5 literes üveg
  • 3 kg kovászolni való uborka
  • 7-9 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 liter víz
  • 3 evőkanál só
  • 8-10 szőlőlevél
  • Így készítsd el:

    1. Mosd meg az uborkát, a burgonyát, a szőlőlevelet és a kaprot.

    2. Az uborka végeit vágd le, majd hosszába 4 helyen vágd be mélyen, de ne szeleted fel. Így könnyebben átjárja az uborkát a fűszeres lé.

    3. A burgonyát vágd fel nagyjából 6 részre.

    4. Rakj a tiszta 5 literes üvegbe alulra néhány szőlőlevelet, majd tedd rá a krumplit. Utána pakold rá a kaprot,  az uborkát. A fokhagymadarabkákat dugdosd az uborkák közé, a tetejére rakj még szőlőlevelet.

    5. Keverj össze 2 liter langyos vizet 3 evőkanál sóval, forrald fel, ha egy picit lehűlt, öntsd az üvegbe.

    6. Takard le egy kistányérral. Így hagyd állni, ha lehet, a lakás legmelegebb pontján, vagy a teraszon a napsütésben.

    7. Három nap múlva fogyaszthatod. Hűtőben tárolhatod.

    Tipp:

    Tormaszárat, szőlőkacsot is tehetsz bele.

    Jó étvágyat!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.