tóth gabi
Az új kávécsodába olyan hozzávaló kerül, amelyre eddig aligha számítottál. Viszont az így kapott forró ital több, mint egyszerû reggeli koffeinlöket: sokkal jobban hasonlít egy komplett reggelire.
A „folyékony tiramisu”-nak is becézett reggeli ital titka az édes, tojásos habréteg. Az egyik menő New York-i kávézó, a Hanoi House által divatba hozott kávés ital azonban nem Olaszországból, hanem Vietnamból származik, ahol már több, mint fél évszázada fogyasztják előszeretettel. Amikor ugyanis az 50-es években Vietnam felszabadult a francia uralom alól, nehéz volt tejhez jutni, ezért a tejes receptekbe inkább tojássárgáját tettek.
Így jött létre ez a kávérecept is, amely a tojás fehérjetartalma miatt szinte egy komplett reggeli. Ha csak egy kávéra van időd reggeleként, akkor mindenképpen így idd, és jó darabig nem leszel éhes utána.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Főzd meg a kávét.
2. Amíg fő a kávé, verd fel alaposan a két tojássárgáját az édes sűrített tejjel és a mézzel vagy juharsziruppal. Olyan állaga legyen, mint a süteménytésztának.
3. A lefőtt, forró kávéból adj 2 evőkanálnyit a tojásos keverékhez, és elektromos habverővel verd tovább 30 másodpercig.
4. A kávét öntsd pohárba, és finoman kanalazd rá a tojásos keveréket. A tetejét kakaóporral vagy fahéjjal is megszórhatod. Össze is keverheted, de az is jó megoldás, ha a tojásos keveréken át szürcsölöd el a kávét.