RETRO RÁDIÓ

Így lesz tökéletes a sült tökmag

Így lesz tökéletes a sült tökmag
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 09. 27. 10:40

Ne dobd ki a sütõtök magját, inkább készíts belõle isteni finom, pirított házi tökmagot! Mutatjuk a pofonegyszerû receptet, ráadásul az íze mérföldekkel veri a zacskós, bolti tökmagét!

Akkor jó a nasinak szánt tökmag, ha már akkor összefut a nyál a szádban, amikor még szét sem választottad fogaddal a tökmag belsejét rejtő héjat. Itt álljunk is meg egy pillanatra, mert ez egy fontos momentum. Nem mindegyik pirított tökmag hozza ugyanis ezt a fantasztikus hatást! S hogy mi a különbség? Bizonyára te is tudod, csak még nem jutott eszedbe gondolkodni rajta...

Nos, a jól elkészített tökmag héja sós!

S hogy ezt a hatást miként lehet elérni? Mutatjuk a trükköt! A profik így készítik a tökmagot!

Íme a recept a házi tökmaghoz:

1. Vágd körbe a tök tetejét, majd tedd félre a levágott részt.

2. Kanalazd ki a belsejét.

3. Válaszd szét a magokat a tök húsától, vagyis alaposan mosd át vízben.

 4. Ezután tedd a kinyert tökmagot egy fazékba és hintsd meg kb 2 evőkanál sóval.

5. Engedj rá annyi vizet, hogy pont ellepje a tökmagokat, majd a forrástól számítva 10 percig főzd. 

6. Melegítsd elő a sütőt 200-210 fokra. A tepsi alját kend át olívával, és terítsd el rajta a megfőzött tökmagokat. Pirítsd kb 20 percig, amíg a héjuk aranybarna nem lesz.  

7. Végül a magokat tedd tálkába, máris lehet ropogtatni!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.