tóth gabi
Ismét egy egyszerû, de igazán remek ötlettel állt elõ a magyar szuper háziasszony. Mutatja a legszuperebb trükköt, amivel télen is ugyanúgy élvezhetjük a friss ízeket , mint a nyár kellõs közepén.
Soha többé nem kell szárított, ízfokozókkal telepakolt ételízesítőket használnod! Próbáld ki ezt az egyszerű, de szuper ötletet, amit Boros Vali, a magyar háziasszonyok gyöngye talált ki!
Valika mindennap főz a családjára és télen is igyekszik belevarázsolni az ételekbe a legjobb ízeket, ugyanakkor megveti a tartósítószerekkel kezelt konyhai alapanyagokat. Hosszú évek gyakorlata során arra jött rá, hogy a nyár legfrissebb ízeit három fűszer: a zeller, a lestyán és a petrezselyem adja vissza, ám ami még ennél is intenzívebb hatást kelt, ha az említett fűszereket zöldpaprikával kombinálja.
Adódott is a praktikus ötlet:
megtömi a paprikafejeket fűszerekkel és így lefagyasztja őket.
Télen, amikor húslevest vagy gulyást főz, csak előkap egy-egy fűszeres paprikabombát a fagyasztóból és bedobja az ételbe. A friss illatok, aromák olyan intenzíven oldódnak ki belőle, hogy az valami csoda!
Ezt a remek ötletet bátran használhatod húsleves, gulyás ízesítésére, vagy olyan ételekbe, amelyekhez jól illenek ezek a fűszerek. Ilyenek a zöldséglevesek, pl. a karalábéleves, karfiolleves vagy akár a töltött paprika.