Létrehozva: 2017.08.24.

Csodát tesz a tojással a szódabikarbóna! Egy csipetnyi elég bele

A szódabikarbóna habosabbá és finomabbá varázsolja az ételeket, a rántottával is csodákra képes! Mutatjuk a trükköt!

A szódabikarbónával helyettesíthető a sütőpor, ha piskótát sütünk, de arról kevesen hallottak, hogy a tojást is felturbózhatjuk vele. Habosabb és könnyebb lesz a rántotta vagy az omlett, ha megbolondítjuk kicsit ezzel a sokoldalú porral.

Hozzávalók:

  •  tojás ( attól függően, mekkora adagot szeretnénk)
  • sonka
  • hagyma
  • egy csipet só
  • bors (ízlés szerint)
  • olaj
  • Elkészítés:

    1. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és dobjuk rá az apróra szeletelt sonkát.

    2. Keverjük ki a tojásokat a fűszerekkel, és  három tojásonként tegyünk bele fél evőkanál szódabikarbónát.

    3. Végül öntsük a serpenyőbe és süssük meg ízlés szerint!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek