RETRO RÁDIÓ

Csodát tesz a tojással a szódabikarbóna! Egy csipetnyi elég bele

Csodát tesz a tojással a szódabikarbóna! Egy csipetnyi elég bele
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 08. 24. 09:00

A szódabikarbóna habosabbá és finomabbá varázsolja az ételeket, a rántottával is csodákra képes! Mutatjuk a trükköt!

A szódabikarbónával helyettesíthető a sütőpor, ha piskótát sütünk, de arról kevesen hallottak, hogy a tojást is felturbózhatjuk vele. Habosabb és könnyebb lesz a rántotta vagy az omlett, ha megbolondítjuk kicsit ezzel a sokoldalú porral.

Hozzávalók:

  •  tojás ( attól függően, mekkora adagot szeretnénk)
  • sonka
  • hagyma
  • egy csipet só
  • bors (ízlés szerint)
  • olaj
  • Elkészítés:

    1. Egy kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és dobjuk rá az apróra szeletelt sonkát.

    2. Keverjük ki a tojásokat a fűszerekkel, és  három tojásonként tegyünk bele fél evőkanál szódabikarbónát.

    3. Végül öntsük a serpenyőbe és süssük meg ízlés szerint!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.