FAZÉK

Szerző Fehér Virág

Létrehozva: 2017.07.29.

Megújult a krumplipüré, sajtos lett és ropogós

Ebbõl az egyszerû krumplis finomságból hihetetlen, mennyi mindent lehet készíteni. Lehetetlen megunni, és nem tudod elrontani sem, annyira könnyû receptet mutatunk.

Megújult a krumplipüré, sajtos lett és ropogós

Itt egy újabb lehetőség, hogy valami finom és egyszerű dolgot készíts krumpliból. Ha megmaradt a krumplipüréd, vagy csak kedvet kaptál valami finomságra, bátran dobd össze.

Nyugodtan variálhatod ezt az alapreceptet szalonnával, zöldhagymával, vagy amihez csak kedved van. Gyors, finom és elronthatatlan a gofrisütőben sült krumplipüré.

Krumplipüré gofrisütőben

Hozzávalók:

  • 2 1/2 csésze főtt, tisztított, tört krumpli vagy maradék krumplipüré
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1 csésze cheddar sajt reszelve
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • tejföl a tálaláshoz

1. Egy tálban keverd össze az olajat, a vajat, a tojásokat. Add a keverékhez a krumplit, a hagymát és a sajtot.

2. Egy másik edénybe keverd össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával és add hozzá a krumplis masszához.

3. Az előmelegített, kiolajozott gofrisütőben süsd aranybarnára kb. 1/4 csészényi adagokban. Akkora mennyiséget tegyél a gofrisütőbe, ami teljesen kitölti, mert nem fog szétfolyni és esetleg nem lesz egyenletes a krumpli gofrid.

Tálaláskor kínálj hozzá tejfölt!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek