RETRO RÁDIÓ

Nem is hinnéd, mennyi mindennel töltheted a paprikát!

Nem is hinnéd, mennyi mindennel töltheted a paprikát!
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 06. 22. 16:25

Biztos te is szereted a töltött paprikát, de a hagyományos változat olykor unalmas. Újíts! Cseréld le a tölteléket! Mutatunk néhány ínycsiklandó ötletet.

A töltött paprika a magyar konyha alapvető étele. Biztos te is ismered a paradicsomos változatát. Viszont ezt a finom és ízletes zöldséget sokféleképp tudod még elkészíteni.

A színes kaliforniai paprikát kevésbé tartjuk fontos főzési alapanyagnak, annak ellenére, hogy ebben is nagyon sok a C-vitamin. A színes paprikák magas béta-karotin tartalma rendkívül jó a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Brokkolival töltött sajtos paprika

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma, felkockázva
  • 4-5 db csiperke, apróra vágva 
  • 10 dkg brokkoli apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa reszelve
  • 1 babkonzerv
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 10 dkg márvány sajt széttördelve
  • 5 db színes kaliforniai paprika
  • só, bors
  • Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A megmosott paprikákat hosszában vágd félbe, vágd ki belőlük a magházat, hogy meg tudd tölteni.

    2. A hagymát pirítsd le vajon, add hozzá a hagymát, a gombát, a brokkolit, a sárgarépát, és a babot, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Vedd figyelembe, hogy a sajt is sós!

    3. A félbe vágott paprikákat töltsd meg a keverékkel, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd takard be alufóliával és süsd 25 percig. Vedd le a fóliát és minden paprikát szórj meg a két sajt keverékével és tedd vissza 5 percre a sütőbe, hogy ráolvadhasson a sajt.

    Paprikában sült tojás

    Hozzávalók

  • 2 db  nagy kaliforniai paprika
  • 4 db tojás
  • só, bors
  • metélő hagyma
  • Így készítsd:

    A megmosott, félbevágott paprikákból távolítsd el a magházat. A sütőpapírra rakott paprikákba üss bele egy-egy kisebb tojást. Sózd, borsozd meg, majd tedd a sütőbe 10-15 percre, annyi időre, hogy megsüljön a tojás. Tálalás előtt szórj mindegyik tetejére felaprított metélőhagymát.

     

    Spagettivel töltött paprika

    Hozzávalók

  • 1 tál elkészített bolognai spagetti (előző napi maradék)
  • 15 dkg
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • kb. 6 kaliforniai paprika
  • olíva olaj
  • Így készítsd:

    Mosd meg az egész paprikákat, majd mindegyik tetejét vágd le egy éles késsel és távolítsd el belőlük a magházat. Az előzőleg elkészített bolognai spagettivel töltsd meg a kiolajozott hőálló üvegtálba sorba rakott paprikákat. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd szórd meg reszelt sajttal ás friss bazsalikommal és tedd vissza 5 percre.

    Friss saláta paprikában

    Hozzávalók

  • fejenként 1 kaliforniai paprika
  • salátakeverék (saláta levél, paradicsom, sárgarépa csíkok, cékla, uborka, stb)
  • ízlés szerint sonka vagy maradék sült hús
  • sajt kockák vagy mini mozzarella
  • tálaláshoz salátaöntet vagy majonéz
  • Így készítsd:

    A megmosott paprikákat hosszában vágd ketté, majd a magházuk eltávolítása után töltsd meg az előre elkészített salátával. Tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt díszítsd majonézzel, vagy öntsd rá a kedvenc saláta öntetedet. Kínálj hozzá lime vagy citrom gerezdeket.

    Tipp

    Paprikát bármilyen előzőnapi maradék hússal, rizottóval vagy tésztával meg tudsz tölteni. Ne felejtsd el megszórni a tetejüket reszelt sajttal, hogy még finomabb legyen!

     

     

     

     


     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.