Létrehozva: 2017.06.22.

Nem is hinnéd, mennyi mindennel töltheted a paprikát!

Biztos te is szereted a töltött paprikát, de a hagyományos változat olykor unalmas. Újíts! Cseréld le a tölteléket! Mutatunk néhány ínycsiklandó ötletet.

A töltött paprika a magyar konyha alapvető étele. Biztos te is ismered a paradicsomos változatát. Viszont ezt a finom és ízletes zöldséget sokféleképp tudod még elkészíteni.

A színes kaliforniai paprikát kevésbé tartjuk fontos főzési alapanyagnak, annak ellenére, hogy ebben is nagyon sok a C-vitamin. A színes paprikák magas béta-karotin tartalma rendkívül jó a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Brokkolival töltött sajtos paprika

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma, felkockázva
  • 4-5 db csiperke, apróra vágva 
  • 10 dkg brokkoli apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa reszelve
  • 1 babkonzerv
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 10 dkg márvány sajt széttördelve
  • 5 db színes kaliforniai paprika
  • só, bors
  • Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A megmosott paprikákat hosszában vágd félbe, vágd ki belőlük a magházat, hogy meg tudd tölteni.

    2. A hagymát pirítsd le vajon, add hozzá a hagymát, a gombát, a brokkolit, a sárgarépát, és a babot, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Vedd figyelembe, hogy a sajt is sós!

    3. A félbe vágott paprikákat töltsd meg a keverékkel, majd sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd takard be alufóliával és süsd 25 percig. Vedd le a fóliát és minden paprikát szórj meg a két sajt keverékével és tedd vissza 5 percre a sütőbe, hogy ráolvadhasson a sajt.

    Paprikában sült tojás

    Hozzávalók

  • 2 db  nagy kaliforniai paprika
  • 4 db tojás
  • só, bors
  • metélő hagyma
  • Így készítsd:

    A megmosott, félbevágott paprikákból távolítsd el a magházat. A sütőpapírra rakott paprikákba üss bele egy-egy kisebb tojást. Sózd, borsozd meg, majd tedd a sütőbe 10-15 percre, annyi időre, hogy megsüljön a tojás. Tálalás előtt szórj mindegyik tetejére felaprított metélőhagymát.

     

    Spagettivel töltött paprika

    Hozzávalók

  • 1 tál elkészített bolognai spagetti (előző napi maradék)
  • 15 dkg
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • kb. 6 kaliforniai paprika
  • olíva olaj
  • Így készítsd:

    Mosd meg az egész paprikákat, majd mindegyik tetejét vágd le egy éles késsel és távolítsd el belőlük a magházat. Az előzőleg elkészített bolognai spagettivel töltsd meg a kiolajozott hőálló üvegtálba sorba rakott paprikákat. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd szórd meg reszelt sajttal ás friss bazsalikommal és tedd vissza 5 percre.

    Friss saláta paprikában

    Hozzávalók

  • fejenként 1 kaliforniai paprika
  • salátakeverék (saláta levél, paradicsom, sárgarépa csíkok, cékla, uborka, stb)
  • ízlés szerint sonka vagy maradék sült hús
  • sajt kockák vagy mini mozzarella
  • tálaláshoz salátaöntet vagy majonéz
  • Így készítsd:

    A megmosott paprikákat hosszában vágd ketté, majd a magházuk eltávolítása után töltsd meg az előre elkészített salátával. Tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt díszítsd majonézzel, vagy öntsd rá a kedvenc saláta öntetedet. Kínálj hozzá lime vagy citrom gerezdeket.

    Tipp

    Paprikát bármilyen előzőnapi maradék hússal, rizottóval vagy tésztával meg tudsz tölteni. Ne felejtsd el megszórni a tetejüket reszelt sajttal, hogy még finomabb legyen!

     

     

     

     


     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek