RETRO RÁDIÓ

Megjött a nyár receptje: zabpelyhes eperszelet

Megjött a nyár receptje: zabpelyhes eperszelet
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 06. 11. 09:00

Ezt a finom sütit elkészítheted, mialatt bemelegszik a sütõ, annyira egyszerû! Az eper és a zabpehely mámorító illlata betölti a lakást, mialatt sül

Végre itt az eperszezon!

Ezt a receptet percek percek alatt elkészítheted, és máris sül az

illatos, egészséges, epres gyönyörűség!

Hozzávalók 9 szelethez:

  • ¾ csésze (95g) finomliszt
  • 1 csésze (100g) zabpehely
  • ½ csésze (100g) lágy barna cukor
  • ¼ tk. (1g) tengeri só
  • ½ tk. (2g) sütőpor
  • ½ csésze (113g) sózatlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 tk. (5g) vaníliakivonat
  • 300g friss eper
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • 2 tk. (30g) cukor
  • 1 tk. (8g) kukoricakeményítő
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.

    2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.

    3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

    4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.

    5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.

    6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.

    7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.

    8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.