Magyar Péter ámokfutása büdös szavazóktól, nők, nyugdíjasok folyamatos gyalázásáig

POLITIK
Létrehozva: 2017.06.11.

Megjött a nyár receptje: zabpelyhes eperszelet

Ezt a finom sütit elkészítheted, mialatt bemelegszik a sütõ, annyira egyszerû! Az eper és a zabpehely mámorító illlata betölti a lakást, mialatt sül

Végre itt az eperszezon!

Ezt a receptet percek percek alatt elkészítheted, és máris sül az

illatos, egészséges, epres gyönyörűség!

Hozzávalók 9 szelethez:

  • ¾ csésze (95g) finomliszt
  • 1 csésze (100g) zabpehely
  • ½ csésze (100g) lágy barna cukor
  • ¼ tk. (1g) tengeri só
  • ½ tk. (2g) sütőpor
  • ½ csésze (113g) sózatlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 tk. (5g) vaníliakivonat
  • 300g friss eper
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • 2 tk. (30g) cukor
  • 1 tk. (8g) kukoricakeményítő
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.

    2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.

    3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

    4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.

    5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.

    6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.

    7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.

    8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek