kulcsár edina
Ezt a finom sütit elkészítheted, mialatt bemelegszik a sütõ, annyira egyszerû! Az eper és a zabpehely mámorító illlata betölti a lakást, mialatt sül
Végre itt az eperszezon!
Ezt a receptet percek percek alatt elkészítheted, és máris sül az
illatos, egészséges, epres gyönyörűség!
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.
2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.
3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.
4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.
5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.
6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.
7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.
8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.