tóth gabi
Igazán sokszínûen felhasználható, egy háziasszony számára szinte életmentõ alapanyag. Percek alatt varázsolhatod az asztalra a legkülönfélébb finomságokat belõle!
Ezentúl ne törjön rád a frász egy váratlan vendégség alkalmával, legyen otthon réteslapod! Megtöltheted bármivel, amit a konyhában találsz. De egy kiadósabb leves után készíthetsz belőle főfogást is! Sós és édes, klasszikus és újszerű ötleteket mutatunk!
Hozzávalók:
Csak főzd össze a hozzávalókat, hagyd kihűlni, és már töltheted is vele a lapokat!
Hozzávalók:
Az összes hozzávalót sűrűsödésig főzd, hagyd kihűlni, és tekerd a réteslapba.
Hozzávalók:
A megpucolt almát apró kockákra vágod, és a vajon a cukorral és a kardamommal erős lángon karamellizálod. A fügéket félbevágod, és az almához kevered. Tekerd fel ügyesen, és mehet a sütőbe. Fokozhatod az élvezeteket vaníliasodóval!
Hozzávalók:
Piríts meg hagymával és fokhagymával egy pár pepperoni paprikát. Tegyél hozzá 1-2 karika szárított paradicsomot, szórd meg reszelt parmezánnal. Fűszerezd bazsalikommal, őrölt borssal. Friss paradicsommal vagy salsaszósszal tálald.
Hozzávalók:
Grillezz 3 színű kaliforniai paprikát és cukkinit. Fűszerezd kedvedre, tekerj és süss!
Hozzávalók:
Főzd puhára a brokkolit és szárítsd meg. A ricottát keverd el a tojássárgájával, sózd, borsozd és törd hozzá a fokhagymát. A tojásfehérjét verd habbá és add hozzá a masszához óvatosan. Kend meg a réteslapokat a krémmel, halmozd rá a brokkolit és irány a sütő.
Nem véletlenül hagytuk a végére ezt az igazán felturbózott finomságot!
Hozzávalók:
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, tedd bele a körtét 1 evőkanál cukorral, és párold 5 percig. Borítsd ki egy tálba és hagyd kihűlni. Add hozzá a likőrt, a kekszdarabokat, a fahéjat, a csokoládét, a marcipánt, 2 evőkanál cukrot és jól keverd össze. Itt sincs más dolgod, mit betölteni a lapokba és kivárni, amíg megsül!
Tipp: Ha a réteslapokat már széthajtogattad és lapokra szedted, takard le nedves konyharuhával, különben pillanatok alatt kiszáradnak és eltörhetnek tekerés közben!