Létrehozva: 2017.04.19.

Ezért legyen otthon mindig réteslapod!

Igazán sokszínûen felhasználható, egy háziasszony számára szinte életmentõ alapanyag. Percek alatt varázsolhatod az asztalra a legkülönfélébb finomságokat belõle!

Ezentúl ne törjön rád a frász egy váratlan vendégség alkalmával, legyen otthon réteslapod! Megtöltheted bármivel, amit a konyhában találsz. De egy kiadósabb leves után készíthetsz belőle főfogást is!  Sós és édes, klasszikus és újszerű ötleteket mutatunk!

1. Szedres-mákos

Hozzávalók:

  • 125 ml tej
  • 250 g mák
  • 50 g nádcukor
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 400 g fekete szeder
  • Csak főzd össze a hozzávalókat, hagyd kihűlni, és már töltheted is vele a lapokat!

    2. Málnás

    Hozzávalók:

  • 65 dkg málna
  • 50 g cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz (vagy hígított málnaszörp)
  • 40 g keményítő
  • Az összes hozzávalót sűrűsödésig főzd, hagyd kihűlni, és tekerd a réteslapba.

    3. Almás-fügés

    Hozzávalók:

  • 400 g savanykás alma
  • 500 g friss füge
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. nádcukor
  • 1/2 tk. őrölt kardamom
  • A megpucolt almát apró kockákra vágod, és a vajon a cukorral és a kardamommal erős lángon karamellizálod. A fügéket félbevágod, és az almához kevered. Tekerd fel ügyesen, és mehet a sütőbe. Fokozhatod az élvezeteket vaníliasodóval!

    4. Pikáns mediterrán

    Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 3-4 pepperoni paprika
  • parmezán sajt
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  •  

    Piríts meg hagymával és fokhagymával egy pár pepperoni paprikát. Tegyél hozzá 1-2 karika szárított paradicsomot, szórd meg reszelt parmezánnal. Fűszerezd bazsalikommal, őrölt borssal. Friss paradicsommal vagy salsaszósszal tálald.

    5. Színes, zöldséges

    Hozzávalók:

  • 6 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • fűszerek tetszés szerint
  • Grillezz 3 színű kaliforniai paprikát és cukkinit. Fűszerezd kedvedre, tekerj és süss!

    6. Brokkolis-ricottás

    Hozzávalók:

  • 30 dkg ricotta (a túró is megteszi)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás kettéválasztva
  • só, bors
  • 30 dkg brokkoli
  • Főzd puhára a brokkolit és szárítsd meg. A ricottát keverd el a tojássárgájával, sózd, borsozd és törd hozzá a fokhagymát. A tojásfehérjét verd habbá és add hozzá a masszához óvatosan. Kend meg a réteslapokat a krémmel, halmozd rá a brokkolit és irány a sütő.

    7. Csokis-körtés-marcipános

    Nem véletlenül hagytuk a végére ezt az igazán felturbózott finomságot!

    Hozzávalók:

  • 5 körte meghámozva, kimagozva, kockára vágva
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál Amaretto likőr
  • 10 dkg keksz morzsásra törve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé feldarabolva
  • 10 dkg marcipán kis darabokra vágva
  • Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, tedd bele a körtét 1 evőkanál cukorral, és párold 5 percig. Borítsd ki egy tálba és hagyd kihűlni. Add hozzá a likőrt, a kekszdarabokat, a fahéjat, a csokoládét, a marcipánt, 2 evőkanál cukrot és jól keverd össze. Itt sincs más dolgod, mit betölteni a lapokba és kivárni, amíg megsül!

    Tipp:  Ha a réteslapokat már széthajtogattad és lapokra szedted, takard le nedves konyharuhával, különben pillanatok alatt kiszáradnak és eltörhetnek tekerés közben!

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek