RETRO RÁDIÓ

Tavaszi álomdesszert a karcsúság jegyében: Sajttortával töltött eprecske

Tavaszi álomdesszert a karcsúság jegyében: Sajttortával töltött eprecske
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 10. 20:23

Tavaszias, üde ízre vágysz, de unod az egyszerû csokiba mártott epret? Itt a sajttortás változat leheletnyi fehér csokival: nem tudod majd abbahagyni!

A cukormentes, üde ízű sajttortás eprecske csábító, de nem kell lelkiismeret-furdalást érezned miatta, hiszen egyáltalán nem hizlal. Az eper belsejét mokkáskanállal szedd ki, így több töltelék fér el a gyümölcsben. Mielőtt az eperszemek alját fehér csokiba mártod, mindenképp töröld le őket papírtörlővel, hogy jobban tapadjon a csoki. A tölteléket nyomózsákkal teheted bele a gyümölcsszemekbe.

Sajttortával töltött eprecske

Hozzávalók:

  • másfél kg eper (minél nagyobb szemű)
  • 5 dkg fehér csoki
  • Graham-kekszmorzsa
  • A töltelékhez:

  • 20 dkg lágy krémsajt
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 vegyszermentes biocitrom reszelt héja
  • 3 evőkanál habtejszín
  • Így készítsd el:

    1. Vágd le az eperszemek tetejét, és mokkáskanállal szedd ki a belsejüket.

    2. Olvaszd fel a fehér csokoládét.

    3. Vágj le egy picit az eperszemek aljából is, hogy meg tudjanak állni a talpukon, és töröld le a felületet papírtörlővel. Mártsd a csokoládéba az eprek alját, majd forgasd meg a Graham-kekszmorzsában is, és állítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    4. Keverd krémesre a krémsajtot, a tejszínt, az eritritet, a citromlevet és a citromhéjat.

    5. Tedd nyomózsákba a krémet, és nyomj belőle mindegyik eperszembe. Szórd meg Graham-kekszmorzsával.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.