tóth gabi
Gyorsan elkészíthetõ, finom és formabontó desszertet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt!
Látványnak sem utolsó ez a ravasz desszert!
Egy olyan remek tippet mutatunk, amelyhez nem lesz sok mindenre szükséged, még szaktudásra sem, és mégis elkápráztathatod vele a társaságot!
Hozzávalók:
Így készül:
1. Először főzd össze a karamellszószt: egy lábosban a vanília kivételével keverj el minden hozzávalót a tűzön.
2. Ha a cukor felolvadt, forrald kb. 7-8 percig állandó kevergetés mellet.
3. Húzd félre a tűzről, add hozzá a vaníliát, keverd, amíg a buborékok el nem tűnnek a felszínéről. Hagyd pihenni kicsit.
Tipp: Ha egyszerűsíteni szeretnél, csak olvassz fel gőz fölött vajkaramellát.
4. Az almákat vágd félbe, közepüket távolítsd el karalábévájóval.
5. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg.
6. A gyümölcsökről itasd le a nedvességet egy papírtörlővel, hogy a szósz meg tudjon kötni.
7.. Töltsd a belsejükbe a karamellt, tedd hűtőbe egy órára, majd szeleteld fel. Kész is a csodás finomság!