Létrehozva: 2017.03.15.

Ez tényleg 10 perc alatt elkészül - karamellel töltött alma

Gyorsan elkészíthetõ, finom és formabontó desszertet varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt!

Szerző Boros Jutka


Látványnak sem utolsó ez a ravasz desszert!


Egy olyan remek tippet mutatunk, amelyhez nem lesz sok mindenre szükséged, még szaktudásra sem, és mégis elkápráztathatod vele  a társaságot!


Hozzávalók:

  • 2 nagyobb alma
  • 20 dkg barna cukor
  • 6 dkg tejszín ( legalább 30%-os)
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. juharszirup
  • ½ tk. vanília kivonat

  • Így készül:
    1. Először főzd össze a karamellszószt: egy lábosban a vanília kivételével keverj el minden hozzávalót a tűzön.

    2. Ha a cukor felolvadt, forrald kb. 7-8 percig állandó kevergetés mellet.

    3. Húzd félre a tűzről, add hozzá a vaníliát, keverd, amíg a buborékok el nem tűnnek a felszínéről. Hagyd pihenni kicsit.

    Tipp: Ha egyszerűsíteni szeretnél, csak olvassz fel gőz fölött vajkaramellát.


    4. Az almákat vágd félbe, közepüket távolítsd el karalábévájóval.
    5. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg.
    6. A gyümölcsökről itasd le a nedvességet egy papírtörlővel, hogy a szósz meg tudjon kötni.


    7.. Töltsd a belsejükbe a karamellt, tedd hűtőbe egy órára, majd szeleteld fel. Kész is a csodás finomság!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek