tóth gabi
Ha gyorsan és nagyon finomat szeretnénk reggelire készíteni, a leveles tészta az egyik legjobb választás! Ízlés szerint variálhatjuk sós, édes, húsos, vagy akár zöldséges finomságot is készíthetünk pillanatok alatt belõle.
A leveles tészta tökéletes alapja lehet főételeknek, vendégváró falatkáknak, vagy gyors desszerteknek is. Az azonban keveseknek jut eszébe, hogy reggelire is remek alapanyag lehet. Érdemes a mélyhűtőben legalább 1 csomag leveles tésztát tartani, mert bármikor előkaphatjuk, és gyorsan remek finomságokat süthetünk belőle.
Olyan pazar villásreggelit varázsolhatunk ezentúl az asztalra, amilyeneket legelegánsabb szállodákban kaphatunk! Két fontos alapanyag kell hozzá: tojás és készen kapható fagyasztott tészta!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk belőle 6 nagyobb négyzetet, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Keverjük krémesre a tejszínt a sajttal és a fűszerekkel, majd oszlassuk el a masszát a tésztán. Tegyünk rá félbevágott paradicsomot és fél bacont.
4. Egy kanál hátával alakítsunk ki egy-egy mélyedést mindegyiken, majd óvatosan üssük ebbe a tojásokat. Szórjuk meg sóval és egy kis fűszerrel.
5. Süssük kb. 8-10 perig, amíg a tojás a kívánt állagúra nem sül.
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Csomagoljuk ki a tésztát, simítsuk ki, függőlegesen vágjuk 12 egyforma csíkra. A virsliket vágjuk hosszában ketté. Minden virslire tekerjünk egy tésztacsíkot, majd fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét kenjük meg tejes tojással, szórjuk meg szezámmaggal és egy kevés parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.