tóth gabi
Paprikasalátát készítesz? Vagy grillezni fogod? Nem mindegy, hogy melyiket választod! Három- vagy négy- púpút? Te is próbáld ki, miben különböznek.
Ugye, milyen gyönyörűek a kaliforniai paprika piros-zöld-sárga szeletei? Akár salátaként tálalod, akár főzöd, netán grillezed, ragyogóan mutat a színkavalkád, ha mindhárom színből használsz. Ám tudod-e, hogy nem mindegy, hogy a paprika végén hány púpot számolsz?
Lehet, hogy csak mendemonda, de mi kipróbáltuk, és van benne igazság.
Neked mi a véleményed?
Ha kaliforniai paprikát vásárolsz, figyeld meg, kétfélét találsz: van, amelyiknek három, és van, amelyiknek négy púpja van.
A 3 púpúaknak kevesebb magjuk van, és az ízük kesernyésebb. Karakterességük miatt ezeket válaszd, ha főzni, sütni készülsz a paprikát!
Ezek a fajták több maggal rendelkeznek, de ízük szelídebb, édesebb. Ha nyersen akarod fogyasztani, például salátának vagy magában, négypúpú paprikát vegyél!