Létrehozva: 2017.02.25.

Brutálisan finom a legújabb gyors vacsora: Szalonnabundás húsbatyu

Soha többé nem kell éhesen lefeküdnöd, ha ezt a szalonnás húsbatyut készíted el vacsorára. Finom és laktató, mind a tíz ujjadat megnyalod utána!

Szerző Molnár Hédi

Ez a szalonnabundás batyu a kedvenc ételed lesz, ha le szeretnél dobni pár kilót, de  koplalni utálsz!

Tökéletes választás vacsorára, hogy ne kelljen üres hassal lefeküdnöd.

Szalonnabundás batyu

Hozzávalók:

  • 8 szelet bacon
  • 1 db tortilla
  • 15 dkg reszelt eidami sajt
  • 15 dkg sült csirke (lehet maradék is)
  • 2 evőkanál csípős szósz (elhagyható)
  • 2 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • juharszirup (elhagyható)
  • olaj a kenéséhez
  • 1. Egy tálban keverd össze a sajtot, az apró  darabokra tépett csirkehúst, a csípős szószt, a fűszereket és a metélőhagymát.

    2. Terítsd ki a baconszeleteket: 4-4-et keresztbe egymásra, majd tedd rá a tortillát.

    3. Tedd bele a gombóccá formált masszát a tortillára, majd hajtsd be az oldalait és takard be a szalonnaszeletekkel.

    4. Tedd egy kiolajozott tálba, kend meg a hús tetejét és oldalát is olajjal és süsd 20 percig 200 fokon.

    5. Vedd ki a sütőből, kend meg juharsziruppal és tedd vissza még 10 percre sülni. Ha nem használsz juharszirupot, akkor 30 percig süsd.

    Nézd meg a videót az elkészítéséhez!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek