RETRO RÁDIÓ

Brutálisan finom a legújabb gyors vacsora: Szalonnabundás húsbatyu

Brutálisan finom a legújabb gyors vacsora: Szalonnabundás húsbatyu
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 02. 25. 19:30

Soha többé nem kell éhesen lefeküdnöd, ha ezt a szalonnás húsbatyut készíted el vacsorára. Finom és laktató, mind a tíz ujjadat megnyalod utána!

Ez a szalonnabundás batyu a kedvenc ételed lesz, ha le szeretnél dobni pár kilót, de  koplalni utálsz!

Tökéletes választás vacsorára, hogy ne kelljen üres hassal lefeküdnöd.

Szalonnabundás batyu

Hozzávalók:

  • 8 szelet bacon
  • 1 db tortilla
  • 15 dkg reszelt eidami sajt
  • 15 dkg sült csirke (lehet maradék is)
  • 2 evőkanál csípős szósz (elhagyható)
  • 2 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • juharszirup (elhagyható)
  • olaj a kenéséhez
  • 1. Egy tálban keverd össze a sajtot, az apró  darabokra tépett csirkehúst, a csípős szószt, a fűszereket és a metélőhagymát.

    2. Terítsd ki a baconszeleteket: 4-4-et keresztbe egymásra, majd tedd rá a tortillát.

    3. Tedd bele a gombóccá formált masszát a tortillára, majd hajtsd be az oldalait és takard be a szalonnaszeletekkel.

    4. Tedd egy kiolajozott tálba, kend meg a hús tetejét és oldalát is olajjal és süsd 20 percig 200 fokon.

    5. Vedd ki a sütőből, kend meg juharsziruppal és tedd vissza még 10 percre sülni. Ha nem használsz juharszirupot, akkor 30 percig süsd.

    Nézd meg a videót az elkészítéséhez!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.