
Ne bosszankodj, ezzel a zseniális trükkel megmentheted a repedt tojásokat. Lesz kaszinótojás, vagy finom reggeli!
A repedt tojások miatt bosszankodsz? Ne ess kétségbe, van megoldás! Még díszítéshez való keménytojásokat is főzhetsz belőlük ezzel a zseniális trükkel. A tojások belseje nem fog eltorzultan kifolyni a réseken keresztül, és az ízük is tökéletes lesz!
MI KELL HOZZÁ?
HOGYAN FÕZD?
1. Egy lábasba önts az edény feléig hideg vizet.
2. Szórj bele egy teáskanál sót.
3. Vedd kézbe a repedt tojást, óvatosan, hogy további kárt ne okozz. A sérült részt finoman tapogasd át ecettel vagy citrommal. Az ecetet akár a vízbe is öntheted.
4. Ültesd az előkezelt tojásokat a lábas aljára, a vízbe.
5. A tűzhelyre téve kapcsold be a hőt, és hozd forrásba a vizet.
6. Amikor forrni kezd, azonnal vedd le a tűzről, tedd félre, lefedve egy fedővel. Hagyd így 15-18 percig. A nyugodt, nem zubogó forró vízben megfő anélkül, hogy kifolyna, eltorzulna.







