Létrehozva: 2017.01.26.

Egész életünkben rosszul sütöttük a szalonnát! Így lesz igazán ropogós

A ropogós szalonna minden ételt egy fokkal finomabbá tesz. De vajon hogyan lehet igazán ropogósra sütni? Megmutatjuk a legjobb szakácsok trükkjeit.

Serpenyőben: kezdd hidegen!

Ha forró serpenyőbe teszed a szalonnát, már azelőtt elkezd barnulni, hogy a zsír igazán kifolyhatna belőle. Vagyis vagy megvárod, amíg kisül a zsír, és kívül megég a szalonnád, vagy nem ég meg, de nem sül igazán ropogósra. Kezdd a sütést hideg serpenyőben, és csak alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon folytasd, így a zsírnak van ideje távozni. Amikor a szeletek elkezdenek felpöndörödni, akkor fordítsd át őket a másik oldalukra. Az öntöttvas serpenyő a legjobb erre, ebben hamarabb megsül a szalonna, mint a teflonban. Ha még ropogósabbat szeretnél, egy pici vizet is adhatsz hozzá, miután elpárolgott, a szalonnaszeletek ropogósra sülnek. A megsült szalonnaszeleteket tedd konyhai papírtörlőre, vagy szalvétára, hogy leitasd róluk a felesleges zsírt.

Sütőben: tedd rácsra

Állíts a fóliával bélelt tepsibe egy rácsot, és erre fektesd a szalonnaszeleteket. 200-230 Celsius-fokon körülbelül 15-20 perc alatt sülnek ropogósra, a zsír pedig egyszerűen lecsöpög a fóliára. A kész szeleteket szedd ki konyhai papírtörlőre. Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiségű szalonnát is süthetsz egyszerre.

Mikróban: végszükség esetén

Amikor nagyon gyorsan van szükséged sült szalonnára, a mikrót is használhatod, azt azonban el kell árulnunk, hogy nem így kapod a legjobb eredményt, így ez tényleg egy gyors, vészhelyzet esetén alkalmazható megoldás. Bélelj ki jó vastagon (legalább 4 rétegben) egy mikrózható edényt konyhai papírtörlővel, tedd rá a szalonnaszeleteket, és fedd le még két réteg papírtörlővel. Mikrózd magas fokozaton szeletenként egy percig, majd ellenőrizd, és ha szükséges, tedd vissza még fél-egy percre. Ha kivetted, tedd át egy tányérra, hogy ne tapadjon hozzá a papírtörlőhöz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál