kulcsár edina
A legegyszerûbb leveseket is feldobhatjuk ezzel az egyszerû trükkel. Tálaljuk õket friss cipóban, és az egész családnak leesik majd az álla.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük. Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Cipóban tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk, a szárát karikára, a fejét hosszába egyszer, ha nagy fejek, akkor a fejet lehet még keresztbe is. A kevés olajat felhevítjük, a gombát benne pároljuk pár percig. Megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a megpucolt vöröshagymát egészben, majd forrásig főzzük. Mikor a hagyma majdnem teljesen megfőtt (villával ellenőrizhetjük), akkor belerakjuk a tömbsajtokat, addig kevergetjük, amíg el nem olvad a krémsajt a levesben. Pár percet hagyjuk még utána rottyanni, és már kész is a leves.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk az étolajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sütőtököt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sóval, cukorral, reszelt szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és lefedve, alacsony hőfokon puhára főzzük. A levest végül a tejjel összeturmixoljuk. Még egyszer felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Aprított petrezselyemmel vagy pirított maggal megszórva cipóban tálaljuk.