RETRO RÁDIÓ

A tél legjobb receptjei: Cipóba bújt forró levesek

A tél  legjobb receptjei: Cipóba bújt forró levesek
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 16. 12:48

A legegyszerûbb leveseket is feldobhatjuk ezzel az egyszerû trükkel. Tálaljuk õket friss cipóban, és az egész családnak leesik majd az álla.

Gyors gulyásleves

Hozzávalók:

  •     1 kg marhahús
  •     8 dkg zsír
  •     3 fej vöröshagyma
  •     4 tk. pirospaprika
  •     1 kg burgonya
  •     2 zöldpaprika
  •     2 paradicsom
  •     3 sárgarépa
  •     3 fehérrépa
  •     köménymag
  •     fokhagyma
  •     csipetke
  • Elkészítés:

    A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a levesbe szórjuk, közepes lángon főzzük. Mielőtt kész, beletesszük a csipetkét, majd puhára főzzük a húst és a zöldségeket. Cipóban tálaljuk.

    Sajtkrémes gombaleves

    Hozzávalók:

  •     30 dkg csiperkegomba (lehet többfélét)
  •     1 közepes db vöröshagyma
  •     200 g tömlős krémsajt (2 csomag natúr sajtkrém)
  •     2 l víz
  •     ételízesítő ízlés szerint
  •     1 ek napraforgó olaj (kevés a gomba párolásához)
  • Elkészítés:

     A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk, a szárát karikára, a fejét hosszába egyszer, ha nagy fejek, akkor a fejet lehet még keresztbe is. A kevés olajat felhevítjük, a gombát benne pároljuk pár percig. Megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a megpucolt vöröshagymát egészben, majd forrásig főzzük. Mikor a hagyma majdnem teljesen megfőtt (villával ellenőrizhetjük), akkor belerakjuk a tömbsajtokat, addig kevergetjük, amíg el nem olvad a krémsajt a levesben. Pár percet hagyjuk még utána rottyanni, és már kész is a leves.

    Sütőtökkrémleves

     Hozzávalók:

  •     1 nagy fej vöröshagyma
  •     1 evőkanál étolaj
  •     60 dkg sütőtök (héj nélkül)
  •     2 dl tej
  •     só
  •     cukor
  •     reszelt szerecsendió
  •     2 dl tejszín
  •     petrezselyem
  • Elkészítés:

    Az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk az étolajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sütőtököt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sóval, cukorral, reszelt szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és lefedve, alacsony hőfokon puhára főzzük. A levest végül a tejjel összeturmixoljuk. Még egyszer felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Aprított petrezselyemmel vagy pirított maggal megszórva cipóban tálaljuk.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.