Létrehozva: 2017.01.15.

A chiamag csodája: Ez a kenyér megváltoztatja az életed!

Egészséges, diétás, finom és könnyen elkészíthetõ. Ez a kenyér egészen fantasztikus!

Kenyér, ami nem hizlal, egészséges és még finom is? Nos, a chiamagos kenyér pontosan ilyen, és ha ezt választod köretnek, ebből készítesz szendvicset, netán ezt majszolod nassolásként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy nagyot fog változni az életed.

De mégis mit tud ez a kenyér, ami miatt ennyire nagyszerű választás? A titka először is a chiamag. Ez az alapanyag ugyanis egészen csodálatos képességekkel bír. Javítja a vérkeringést, antioxidáns hatású, serkenti az emésztést és az anyagcserét, de ami a legfontosabb: tökéletes partnered a diétádban!

Ráadásul ez apró magocska rengeteg nedvességet képes magába szívni. Saját térfogatának tízszeresére duzzad - ha mindez a gyomorban játszódik le, annak az a következménye, hogy hamar jóllaksz, és a

chiamagnak köszöhetően még órákon keresztül nem leszel éhes!

Hosszú távon pedig mindenképp fogyni fogsz, ha ezt a kenyeret választod! Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz! Mindemellett  a napraforgómag és a tökmag szintén jó hatással van a szervezetedre.

Mindezek után nem csoda, hogy

ez a kenyér egyszerűen tökéletes választás, ha szeretnéd a fehér lisztben gazdag pékárukat kihagyni, lecserélni.

Elkészítése rendkívül egyszerű. Mindössze 5 perc az előkészület, a hozzávalók kiméréséhez pedig egyszerűen ragadj egy 2,5 decis csészét, így nem kell grammokat számolni és pepecselni.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze chiamag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő 180 fokosra a sütőt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan add hozzá a vizet. A keverék először híg lesz, de ne ijedj meg, ugyanis nagyon hamar megszívják magukat a magvacskák, és kellően besűrűsödik a massza.

    3. Egyengesd el a tésztát a tepsiben, süsd 25 percig. Hagyd még az elzárt sütőben 5 percre, majd vedd ki a tepsit és várd meg, míg teljesen kihűl a magos vekni.

    4. Csak ezt követően szeleteld fel!

    Az ízesítést természetesen ízlésedtől függően változatosabbá is teheted. Kísérletezz bátran a száraz fűszerekkel, az elkészült kenyeret pedig fogyaszd avokádóval, házilag készített zöldségkrémekkel, pirított sajttal vagy amit csak fantáziád és kreativitásod diktál.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

    origo.hu

    20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

    life.hu

    Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

    magyarnemzet.hu

    Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

    ripost.hu

    Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

    vg.hu

    Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

    origo.hu

    Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

    ripost.hu

    Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

    ripost.hu

    Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk