RETRO RÁDIÓ

Új őrület: Nem sütőben sül idén a mézeskalács

Új őrület: Nem sütőben sül idén a mézeskalács
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 12. 15. 20:30

A mézeskalács ízét idézõ gofri nem engedi elfelejteni az ünnepi hangulatot. Készítsd el, ha nincs kedved és türelmed ezzel a karácsonyi süteménnyel pepecselni.

Nincs kedved a hagyományos mézeskalácshoz, de mégsem szeretnéd az ízét  kihagyni az ünnepekkor? Akkor ez az egyszerű, de nagyon finom gofri lesz a te süteményed.

Mézeskalács gofri

Hozzávalók:  4 nagy gofrihoz

  • 1 csésze finom liszt
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 1/2 teáskanál gyömbér por vagy reszelt gyömbér
  • 1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 1. Egy nagyobb tálban keverd össze a "száraz" hozzávalókat.

    2. Egy másik, kisebb tálba kerüljön a tojás, a vaj, a tej, a joghurt és a méz. Ezt keverd jól össze, hogy egységes massza legyen.

    3. A folyékony alapanyagokat keverd össze a szárazakkal, hogy csomómentes masszát alkossanak.

    4. Kiolajozott, előmelegített gofrisütőben süsd meg. Forrón tálald lekvárral, vajjal, vagy porcukorral.

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.