Létrehozva: 2016.12.15.

Új őrület: Nem sütőben sül idén a mézeskalács

A mézeskalács ízét idézõ gofri nem engedi elfelejteni az ünnepi hangulatot. Készítsd el, ha nincs kedved és türelmed ezzel a karácsonyi süteménnyel pepecselni.

Szerző Molnár Hédi

Nincs kedved a hagyományos mézeskalácshoz, de mégsem szeretnéd az ízét  kihagyni az ünnepekkor? Akkor ez az egyszerű, de nagyon finom gofri lesz a te süteményed.

Mézeskalács gofri

Hozzávalók:  4 nagy gofrihoz

  • 1 csésze finom liszt
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 1/2 teáskanál gyömbér por vagy reszelt gyömbér
  • 1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 1. Egy nagyobb tálban keverd össze a "száraz" hozzávalókat.

    2. Egy másik, kisebb tálba kerüljön a tojás, a vaj, a tej, a joghurt és a méz. Ezt keverd jól össze, hogy egységes massza legyen.

    3. A folyékony alapanyagokat keverd össze a szárazakkal, hogy csomómentes masszát alkossanak.

    4. Kiolajozott, előmelegített gofrisütőben süsd meg. Forrón tálald lekvárral, vajjal, vagy porcukorral.

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek