RETRO RÁDIÓ

Megújult a szalonnás tojás! Ilyen finomat még nem ettél!

Megújult a szalonnás tojás! Ilyen finomat még nem ettél!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 12. 14. 09:12

Teljesen új formában párosíthatod a két klasszikus reggeli-alapanyagot! Egyszerû és nagyszerû az új recept, amit kár lenne kihagynod!

Ettől az igazán rafinált recepttől neked is jókedvűen indul majd a napod!

Egy igazán egyszerű töltött tojást egyesítettünk baconnel. A tölteléket készítsd bátran a saját ízlésednek megfelelően, majd süsd ropogósra a szalonnával! Egyszerűen mennyei!

Nemcsak reggelire pompás, de kiválóan passzolhat főzelékekhez is feltétként!

Hozzávalók:

  • 6 db keménytojás
  • 12 szelet bacon
  • 10dkg krémsajt
  • Kakukkfű vagy más zöldfűszer ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1.      Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2.      Keverd el a krémsajtot alaposan a fűszerrel.

    3.      Vágd ketté a tojásokat, a sárgáját távolítsd el.

    4.     Töltsd meg a tojásokat a sajtkrémmel, majd fordítsd őket egymásra.

    5. Tekerd körbe baconnel, és tedd a sütőbe kb. fél órára, amíg a szalonna ropogósra nem sül

    TIPP: A tojások közepéről kieső sárgákat belekeverheted a fűszeres sajtkrémbe, gazdagíthatod vele saláták majonézes alapját, elhasználhatod töltött húsba vagy akár tojássalátába is.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.