RETRO RÁDIÓ

Használd így a narancsot karácsonykor és nem bánod meg!

Használd így a narancsot karácsonykor és nem bánod meg!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2016. 12. 22. 19:20

Itt a tökéletes és gyorsan elkészíthetõ ünnepi nasi: házilag kandírozott vérnarancs szeletek étcsokoládéba mártva! Ezzel az ízletes és elképesztõen egyszerû finomsággal mindenkit leveszel a lábáról, próbáld csak ki!

Csokoládé és vérnarancs együtt? Igen! Ez a fantasztikus kombináció  igazi ünnepi hangulatot varázsol majd egész karácsonykor, ráadásul az étkezések közötti nasizást is könnyedén megoldottad! Mennyei az íze, egyszerű elkészíteni, mutatjuk!

Étcsokoládés vérnarancs szeletek

Hozzávalók:

  • 2 db vérnarancs
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dl víz
  • 5 dkg keserű csokoládé apróra törve

Így készítsd:

1. A narancsokat szeleteld fel. Egy kés segítségével óvatosan távolítsd el a magokat.

2. Keverd össze a cukrot, a vizet és a szirupot egy széles és mély serpenyőben és addig forrald, amíg a cukor feloldódik.

3. Add hozzá a narancsszeleteket és fedő nélkül alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül párold a szeleteket.

4. Amikor a narancsszeletek már szinte átlátszóvá válnak, óvatosan emeld át őket egy rácsra és hagyd így hűlni legalább fél napot. Ezalatt az idő alatt  szépen megszáradnak a szirupos létől.

5. A csokoládédarabokat vízgőz fölött olvaszd fel majd mártogasd bele a narancsszeleteket, majd 10-15 percre rakd a hűtőszekrénybe fogyasztás előtt.

A végeredmény valami zseniális! Csodálatosan szép, illatos, kívánatos desszert, mely az ünnepi asztal dísze lesz!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.