tóth gabi
Itt a tökéletes és gyorsan elkészíthetõ ünnepi nasi: házilag kandírozott vérnarancs szeletek étcsokoládéba mártva! Ezzel az ízletes és elképesztõen egyszerû finomsággal mindenkit leveszel a lábáról, próbáld csak ki!
Csokoládé és vérnarancs együtt? Igen! Ez a fantasztikus kombináció igazi ünnepi hangulatot varázsol majd egész karácsonykor, ráadásul az étkezések közötti nasizást is könnyedén megoldottad! Mennyei az íze, egyszerű elkészíteni, mutatjuk!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A narancsokat szeleteld fel. Egy kés segítségével óvatosan távolítsd el a magokat.
2. Keverd össze a cukrot, a vizet és a szirupot egy széles és mély serpenyőben és addig forrald, amíg a cukor feloldódik.
3. Add hozzá a narancsszeleteket és fedő nélkül alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül párold a szeleteket.
4. Amikor a narancsszeletek már szinte átlátszóvá válnak, óvatosan emeld át őket egy rácsra és hagyd így hűlni legalább fél napot. Ezalatt az idő alatt szépen megszáradnak a szirupos létől.
5. A csokoládédarabokat vízgőz fölött olvaszd fel majd mártogasd bele a narancsszeleteket, majd 10-15 percre rakd a hűtőszekrénybe fogyasztás előtt.
A végeredmény valami zseniális! Csodálatosan szép, illatos, kívánatos desszert, mely az ünnepi asztal dísze lesz!