Létrehozva: 2016.11.19.

Valami isteni lett az egyszerű sertéssült, ilyen finomat még nem ettél!

Nincs külön pácolási idõ, a hús mégis olyan ízletes és omlós lesz, amilyet eddig még sosem készítettél! Illatos fûszerekkel készül a legfinomabb sertésült!

Megint egy igazán trükkös receptet mutatunk, ráadásul még mosogatnod is alig kell a végén! Az alapanyagokon kívül egy robotgépre és egy tepsire lesz csak szükséged hozzá!

Nagy erénye ennek a receptnek, hogy a köret a hússal együtt elkészül, így nem kell külön bajlódnod vele!

Kell ennél praktikusabb?

Zöldfűszeres pikáns sertéssült

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésszűz
  • 1 kg krumpli
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 60-70 ml olívaolaj
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2-3 ek. friss rozmaring
  • só, bors

  • Így készítsd:
    1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra.

    2. Enyhén olajozz ki egy serpenyőt, és fektesd bele a besózott húsokat.

    3. Egy konyhai robotgépbe dobáld bele a fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a balzsamecetet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Keverd legalább  két percig, amíg egy pasztát nem kapsz.

    4. Az elkészült pác ¾ részét oszlasd el a hús mindkét oldalára. Tedd a sütőbe 15 perce.

    5. Ezalatt készítsd elő a krumplit: Mosd meg és darabold a kívánt méretre.

    6. A maradék pácban forgasd meg a burgonyát, majd tedd a hús köré. A sütőt vedd le 180 fokra

    7. Süsd további 50 percet.

    8. Pihentesd 10 percet, majd szeletelve tálald!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek