RETRO RÁDIÓ

Valami isteni lett az egyszerű sertéssült, ilyen finomat még nem ettél!

Valami isteni lett az egyszerű sertéssült, ilyen finomat még nem ettél!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 11. 19. 13:00

Nincs külön pácolási idõ, a hús mégis olyan ízletes és omlós lesz, amilyet eddig még sosem készítettél! Illatos fûszerekkel készül a legfinomabb sertésült!

Megint egy igazán trükkös receptet mutatunk, ráadásul még mosogatnod is alig kell a végén! Az alapanyagokon kívül egy robotgépre és egy tepsire lesz csak szükséged hozzá!

Nagy erénye ennek a receptnek, hogy a köret a hússal együtt elkészül, így nem kell külön bajlódnod vele!

Kell ennél praktikusabb?

Zöldfűszeres pikáns sertéssült

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésszűz
  • 1 kg krumpli
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 60-70 ml olívaolaj
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2-3 ek. friss rozmaring
  • só, bors

  • Így készítsd:
    1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra.

    2. Enyhén olajozz ki egy serpenyőt, és fektesd bele a besózott húsokat.

    3. Egy konyhai robotgépbe dobáld bele a fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a balzsamecetet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Keverd legalább  két percig, amíg egy pasztát nem kapsz.

    4. Az elkészült pác ¾ részét oszlasd el a hús mindkét oldalára. Tedd a sütőbe 15 perce.

    5. Ezalatt készítsd elő a krumplit: Mosd meg és darabold a kívánt méretre.

    6. A maradék pácban forgasd meg a burgonyát, majd tedd a hús köré. A sütőt vedd le 180 fokra

    7. Süsd további 50 percet.

    8. Pihentesd 10 percet, majd szeletelve tálald!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.