Létrehozva: 2016.11.07.

Tojás és leveles tészta: 5 bombasztikus reggeli

Mindössze erre a 2 fõ alapanyagra lesz szükséged, hogy kedvedre variálhasd ezeket a pazar reggeliket!

A tojás mindenképp nyerő reggeli. Ha azt hiszed, már minden formában kipróbáltad, akkor most figyelj!

Olyan pazar villásreggeliket varázsolhatsz ezentúl az asztalra, amilyeneket legelegánsabb szállodákban kaphatsz! Két fontos alapanyag kell hozzá: tojás és készen kapható fagyasztott tészta!

Mindegyik recept egyszerű és gyorsan elkészíthető, válogass kedvedre!

Lássuk, hogy teheted ünnepivé a szürke reggeleket!

1.      Quiche, avagy  a franciák pitéje

Készülhet reggelire, könnyű ebédnek vagy uzsonnára is. A tölteléket igény szerint feldobhatod még egy kis hússal vagy zöldséggel

Hozzávalók:

  • 1 cs. sós linzertészta
  • 4 tojás
  • 350 ml tejszín
  • 200 g reszelt sajt
  • 2 ek. aprított zöldfűszer ízlés szerint
  •  

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Nyújtsd ki a tésztát és bélelj ki vele egy kör alakú pite formát.

    3. Egy nagyobb tálban keverd el alaposan a tejszínt, a tojást, a sajtot és a fűszereket.

    3. Öntsd keveréket a tojásos a tésztára, majd süsd kb.30 percig.

     

    2.  Bögrés tojás

    Kompakt kis reggelit tálalhatsz gusztusosan ezzel a recepttel.

    Hozzávalók:

  • 1 adag leveles tészta
  • 4 ek. + 4 kk. tejszín
  • 115g. reszelt sajt
  • 4 tk. friss kakukkfű
  • 4+1 tojás
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

    2. Nyújtsd ki a tésztát, és vágj belőle 4 akkora kört, ami egyezik a bögréd szájával.

    3. Egy felvert tojással kend meg, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb 12-15 percig.

    4. A bögréket kend ki kevés olajjal, keverd el a tejfölt a reszelt sajttal és a fűszerrel, és oszd el őket a bögrékben.

    5. Üss mindegyikbe egy -egy tojást, a tetejére kerüljön még egy-egy kk. tejszín.

    6. A bögréket helyezd egy peremes tepsibe, így már mehetnek is a sütőbe! Kb. 18 perc alatt csodálatosra sül a csészékben az omlett. Pár percig várj, hogy ne legyen tűzforró, majd fektesd bögrékre az előre elkészített  tésztalapokat, így kínáld.

     

    3.  Félre az uncsi kenyérrel!

    Ezeket a fűszeres kekszeket előre is elkészítheted, és egy jól záródó dobozban akár egy hétig is elállnak. Így csak a kellemesen lágy rántottát kell reggel megsütnöd hozzá.

    Hozzávalók:

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 ek. zöld fűszernövény ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 1. Nyújtsd ki a tésztát, kend meg a felvert tojással. Szórd meg sóval és a fűszerekkel, ezeket finoman nyomkodd is a tésztába. Vágd fel a kívánt méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 175 fokon kb. 15-20 percig.

    2. Készíts rántottát tejszínnel és reszelt sajttal, majd tálald a fűszeres keksszel.

     

    4. Sajtosrudas-variáció

    A félkemény tojás szerelmeseinek kitűnő választás lehet az alábbi recept

    Hozzávalók:

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 ek tejszín
  • 10 dkg. reszelt sajt
  • 4+1 tojás
  • 1 ek. zöldfűszer, ízlés szerint
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

    2. Nyújtsd ki a tésztát.

    3. Keverd el a tejszínt egy tojással, és evvel kend meg a tésztát.

    4. Szórd rá a reszelt sajtot és a fűszereket, finoman nyomkodd is a tésztába.

    5. Vágd fel kb. fél centi széles csíkokra, csavarints rajtuk egyet, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 10 percig. Majd fordítsd meg őket, és hagyd sülni további 2 percig.

    6. A tojásokat főzd a kívánt keménységűre, majd tálald azonnal a sajtos rudakkal

     

    5. Tojásos lepény

    Az unalmas tükörtojáshoz is azonnal kapnak a családban ezzel a gusztusos megoldással.

    Hozzávalók:

  • 1 adag leveles tészta
  • 170 g reszelt sajt
  • 60 ml tejszín
  • 2 ek. zöldfűszer ízlés szerint
  • 4 tojás
  • 1. Melegítsd elő  a sütőt 200 fokra.

    2. Nyújtsd ki a tésztát, vágj belőle 4 nagyobb négyzetet, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    3. Keverd krémesre a tejszínt a sajttal és a fűszerekkel, majd oszlasd el a masszát a tésztán.

    4. Egy kanál hátával alakíts ki egy-egy mélyedést mindegyiken, majd óvatosan üsd ebbe a tojásokat. Szórd meg sóval és egy kis fűszerrel.

    5. Süsd kb. 8-10 perig, amíg a tojás a kívánt állagúra nem sül.

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek