kulcsár edina
Mindössze erre a 2 fõ alapanyagra lesz szükséged, hogy kedvedre variálhasd ezeket a pazar reggeliket!
A tojás mindenképp nyerő reggeli. Ha azt hiszed, már minden formában kipróbáltad, akkor most figyelj!
Olyan pazar villásreggeliket varázsolhatsz ezentúl az asztalra, amilyeneket legelegánsabb szállodákban kaphatsz! Két fontos alapanyag kell hozzá: tojás és készen kapható fagyasztott tészta!
Mindegyik recept egyszerű és gyorsan elkészíthető, válogass kedvedre!
Lássuk, hogy teheted ünnepivé a szürke reggeleket!
Készülhet reggelire, könnyű ebédnek vagy uzsonnára is. A tölteléket igény szerint feldobhatod még egy kis hússal vagy zöldséggel
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Nyújtsd ki a tésztát és bélelj ki vele egy kör alakú pite formát.
3. Egy nagyobb tálban keverd el alaposan a tejszínt, a tojást, a sajtot és a fűszereket.
3. Öntsd keveréket a tojásos a tésztára, majd süsd kb.30 percig.
Kompakt kis reggelit tálalhatsz gusztusosan ezzel a recepttel.
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. Nyújtsd ki a tésztát, és vágj belőle 4 akkora kört, ami egyezik a bögréd szájával.
3. Egy felvert tojással kend meg, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb 12-15 percig.
4. A bögréket kend ki kevés olajjal, keverd el a tejfölt a reszelt sajttal és a fűszerrel, és oszd el őket a bögrékben.
5. Üss mindegyikbe egy -egy tojást, a tetejére kerüljön még egy-egy kk. tejszín.
6. A bögréket helyezd egy peremes tepsibe, így már mehetnek is a sütőbe! Kb. 18 perc alatt csodálatosra sül a csészékben az omlett. Pár percig várj, hogy ne legyen tűzforró, majd fektesd bögrékre az előre elkészített tésztalapokat, így kínáld.
Ezeket a fűszeres kekszeket előre is elkészítheted, és egy jól záródó dobozban akár egy hétig is elállnak. Így csak a kellemesen lágy rántottát kell reggel megsütnöd hozzá.
Hozzávalók:
1. Nyújtsd ki a tésztát, kend meg a felvert tojással. Szórd meg sóval és a fűszerekkel, ezeket finoman nyomkodd is a tésztába. Vágd fel a kívánt méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 175 fokon kb. 15-20 percig.
2. Készíts rántottát tejszínnel és reszelt sajttal, majd tálald a fűszeres keksszel.
A félkemény tojás szerelmeseinek kitűnő választás lehet az alábbi recept
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. Nyújtsd ki a tésztát.
3. Keverd el a tejszínt egy tojással, és evvel kend meg a tésztát.
4. Szórd rá a reszelt sajtot és a fűszereket, finoman nyomkodd is a tésztába.
5. Vágd fel kb. fél centi széles csíkokra, csavarints rajtuk egyet, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 10 percig. Majd fordítsd meg őket, és hagyd sülni további 2 percig.
6. A tojásokat főzd a kívánt keménységűre, majd tálald azonnal a sajtos rudakkal
Az unalmas tükörtojáshoz is azonnal kapnak a családban ezzel a gusztusos megoldással.
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Nyújtsd ki a tésztát, vágj belőle 4 nagyobb négyzetet, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Keverd krémesre a tejszínt a sajttal és a fűszerekkel, majd oszlasd el a masszát a tésztán.
4. Egy kanál hátával alakíts ki egy-egy mélyedést mindegyiken, majd óvatosan üsd ebbe a tojásokat. Szórd meg sóval és egy kis fűszerrel.
5. Süsd kb. 8-10 perig, amíg a tojás a kívánt állagúra nem sül.