tóth gabi
Ejts ámulatba mindenkit ezekkel a páratlanul finom szicíliai rizsgombócokkal!
Ezek a gyönyörű és finom gombócok egyenesen Olaszországból érkeztek. Az eredeti szicíliai recept szerint paradicsomos hússal töltik meg a rizslabdákat, melyek ezután ropogós panírt kapnak.
Remek választás lehet vendégjárás idején a kisebb méretűre gyúrt golyócskák elkészítése, de tálalhatod főételként is, hiszen magában foglalja a köretet és a mellé felszolgált húst is. Friss salátával kínáld.
Nemcsak a méretét, de a töltelékét is bátran variálhatod, csak bízd magad a fantáziádra. Kerülhet bele simán sajt is, de zöldségekkel, gombával, hússal is nagyon finom lesz!
Mi most a legegyszerűbb, mozzarellás változathoz mutatunk egy alapreceptet.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Keverd össze a rizst a parmezánnal és egy tojással.
2. Gyúrj belőle golyókat és rejts a közepükbe egy-egy kocka sajtot.
3. Verd fel a maradék két tojást, mártsd bele a labdácskákat, majd forgasd morzsába őket.
4. Forró olajban süsd aranybarnára.
Tipp:
- A sajtot természetesen bármivel helyettesítheted.
- A rizshez keverhetsz egy kis fűszeres paradicsomszószt is, hogy még pikánsabb legyen a végeredmény.