5 éve

Ne dobd ki a maradék rizst! Mennyei fogás készülhet belőle!

Ejts ámulatba mindenkit ezekkel a páratlanul finom szicíliai rizsgombócokkal!

Ezek a gyönyörű és finom gombócok egyenesen Olaszországból érkeztek. Az eredeti szicíliai recept szerint paradicsomos hússal töltik meg a rizslabdákat, melyek ezután ropogós panírt kapnak.

Remek választás lehet vendégjárás idején a kisebb méretűre gyúrt golyócskák elkészítése, de tálalhatod főételként is, hiszen magában foglalja a köretet és a mellé felszolgált húst is. Friss salátával kínáld.

Nemcsak a méretét, de a töltelékét is bátran variálhatod, csak bízd magad a fantáziádra. Kerülhet bele simán sajt is, de zöldségekkel, gombával, hússal is nagyon finom lesz!

Mi most a legegyszerűbb, mozzarellás változathoz mutatunk egy alapreceptet.

Hozzávalók:

  • 2 bögre főtt rizs
  • ½ bögre reszelt parmezán
  • panírmorzsa
  • 3 tojás
  • 8 kocka mozzarella
  • olaj a sütéshez
  • Így készítsd el:

    1. Keverd össze a rizst a parmezánnal és egy tojással.

    2.  Gyúrj belőle golyókat és rejts a közepükbe egy-egy kocka sajtot.

    3.  Verd fel a maradék két tojást, mártsd bele a labdácskákat, majd forgasd morzsába őket.

    4. Forró olajban süsd aranybarnára.

    Tipp:

    - A sajtot természetesen bármivel helyettesítheted.

    - A rizshez keverhetsz egy kis fűszeres paradicsomszószt is, hogy még pikánsabb legyen a végeredmény.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!