tóth gabi
Imádod a lencsefõzeléket, de szívesen kipróbálnád valahogy másképp? Akkor most figyelj! Mutatjuk, hogyan varázsolhatod pillanatok alatt az asztalodra ezt az isteni változatot!
Te hallottál már a zöld puy lencséről - más néven francia lencséről? Ezt az ínycsiklandó főzeléket most mindenképpen ki kell próbálnod, ugyanis a puy lencse nemcsak egészséges - mivel tele van fehérjével - de párolás közben még az alakját is megtartja, és egyáltalán nem fő szét. Ráadásul amellett, hogy hihetetlenül gusztán néz ki a tányérodon, a különleges indiai fűszerekkel mennyei ízekben lesz részed.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd tedd hozzá a két gerezd zúzott fokhagymát is.
2. Ezután mehet az alapba a kakukkfű és a kurkuma, még 1 percig hagyd pirulni, hogy kioldja a forró zsiradék a fűszerek ízét.
3. Öntsd fel a hagymás alapot a húslével, mehet bele a lencse is. Várd meg, míg felforr, majd vedd alacsony lángra, és fedő alatt 20-25 percig főzd, hogy a lencse megpuhuljon.
4. Közben egy kis lábosban olvaszd fel a maradék vajat, keverd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Folyamatosan kevergesd két percig.
5. Mehet a lencséhez, majd öntsd bele a kókusztejet is. Emeld fel a hőfokot közepes lángra, és főzd további 15 percig.
6. Frissen, forrón tálald, fasírttal, főtt csülökkel, akár sült kolbásszal.