tóth gabi
Te hallottál már olyan tortáról, amit ha megsütsz, egyetlen tésztából három réteg képzõdik a belsejében? Pedig létezik ilyen, ráadásul az íze isteni, elrontani szinte lehetetlen! Íme a recept!
Mostantól soha többé nem kell egyenként megsütnöd a tortalapokat! Csak próbáld ki ezt a mennyei, vaníliás csodatortát:
Hozzávalók:
Így készítheted el:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Közben egy kb 20x20 cm-es tepsit vajazz és lisztezz ki, majd tedd félre.
2. Válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét egy kézimixerrel verd habosra.
3. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgáját a cukorral.
4. Gőz fölött olvaszd fel a vajat, majd keverd a tojássárgájához és a cukorhoz.
5. Ezután mehet bele a vanília és a liszt is.
6. Kezd el lassan beleönteni a langyos tejet, közben folyamatosan keverd a tésztát.
7. Ha kész, mehet bele a tojásfehérje is.
8. Alaposan keverd össze, majd öntsd a kivajazott tortaformába.
9. Süsd kb 40-50 percig. 30 perc után érdemes leellenőrizni, hogyha már aranybarna a teteje, de a tészta még "lötyög", akkor egy alufóliát tegyél rá és úgy süsd további 10 percig.
10. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni teljesen. Csakis azután vágd fel, különben kifolyik a középső réteg!
11. Ha úgy érzed, elég hideg, felszeletelheted. Tálald porcukorral a tetején, tejszínhabbal, vagy akár friss gyümölcsökkel.