Magyar Péter megfenyegette a Magyar Nemzeti Bank munkatársát

POLITIK
FAZÉK

Szerző Boros Jutka

Létrehozva: 2016.10.11.

Zseniálisan feldobja a sült húst ez a pikáns újdonság

Ahogy elomlik a szádban az ízkavalkád, visítani tudnál a gyönyörtõl! A pikánsan csípõs, de édeskés chutney bámulatos ízvilága téged is rabul ejt. Pillanatok alatt készíthetsz akár többfélét is belõle! Szép kis üvegekben eltéve ajándéknak sem utolsó!

Zseniálisan feldobja a sült húst ez a pikáns újdonság


Édes, de nem lekvár. Savanykás, de nem savanyúság. Fűszeres, akár egy egzotikus csípős szósz: ez bizony nem más, mint a chutney (csatni).
Eredeti változata Indiából származik, de már réges-rég nagy európai kedvenc. Helyi alapanyagokból készítve kiválóan illeszthető a magyar konyhához is!

Remek kiegészítője lehet a sülteknek, főtt húsoknak!


A chutney alapját zöldségek és gyümölcsök adják, amit hagymával, ecettel, és cukorral vagy édesítővel kell összefőzni. A variációs lehetőségek száma határtalan, mindenképp próbáld ki!

Segítünk néhány ötlettel, és ha ráérzel a dolgok lényegére, kísérletezz bátran a saját szád íze szerint!


TIPP: Helyes kis méretű üvegcsékben eltéve ajándéknak is kitűnő lehet!



Banánchutney


Hozzávalók:

  • 2 félérett banán felkarikázva
  • 2 fehér hagyma (apróra vágva)
  • 1 ek. aranymazsola
  • pici só
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1/4 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 dl fehérborecet
  • 1/2 csésze barna cukor

  • Chilichutney


    Hozzávalók:

  • 8-10 darab friss chili, apróra vágva
  • 8 darab kápia paprika (sütve, magozva)
  • 2 darab közepes lilahagyma, finomra vágva
  • olívaolaj
  • 1 ágacska friss rozmaring levelei, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 fahéjrúd,
  • só, bors,
  • 10 dkg barna cukor
  • 1,5 dl balzsamecet
  •  


    Mazsolachutney


    Hozzávalók:

  • 50 dkg mazsola
  • 2,5 dl almaecet
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér,
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  •  


    Sütőtökchutney


    Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 4 darab mogyoróhagyma
  • 4 darab piros chilipaprika (kimagozva)
  • 200 g ananász
  • 8 evőkanál 100%-os almalé
  • 8 evőkanál fehérborecet
  • pici currypor, őrölt koriander, só, bors,
  • 600 ml víz
  • 400 g zselésítő cukor
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 4 evőkanál méz
  • Így készíts chutney-t:

    1.  A cukrot karamellizáld meg az olíván.

    2. Öntsd fel az ecet egy részével,  kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad.

    3. Tedd rá a feldarabolt gyümölcsöt, zöldséget és add hozzá a fűszereket.

    4. Főzd kb. 30 percig, amíg megpuhulnak a hozzávalók.

    5.. Ha a recept zselésítőt használ, azt mindig csak a főzés végén add hozzá! Forrald át vele a mártást.

    6.  Még forrón töltsd kis üvegekbe!

    Forrás: webergusto.hu
     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek