RETRO RÁDIÓ

Megújult a rakott krumpli! Krémes lett és szalonnás!

Megújult a rakott krumpli! Krémes lett és szalonnás!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 18. 13:15

Zseniális villámrecept! Így dobhatod fel ezt a klasszikus, de talán már unalmas egytálételt. Próbáld ki, garantáltan rabja leszel az új változatnak!


A rakott krumpli talán az egyik legkedveltebb egytálételünk.  De miért ne dobhatnád fel egy kicsit, és készíthetnéd új formában? Garantáltan lágy és krémes lesz a végeredmény, ráadásul feleannyi idő alatt készül el, mint a klasszikus változat!

A kolbászt ugyan lecseréltük sonkára, de hidd el, a pirított szalonna kárpótol mindenért!

Sonkás-sajtos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 5-6 db nagyobb burgonya
  • 8-10 szelet sonka
  • 8-10 szelet sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • pirított bacon
  • reszelt sajt
  • aprított petrezselyem
  • só, bors
  • Így készítsd el:

    1. Szeleteld fel a krumplit és sózd, borsozd.

    2. Kivajazott edénybe rétegezd a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, sonka, sajt, krumpli, sonka, sajt, pirított bacon, petrezselyem, krumpli.

    3. A tetejére szórj reszelt sajtot bőségesen.

    4. Végül az egészet öntsd nyakon a tojással elkevert tejszínnel.

    5. 180 fokon 40 percig süsd.

    Nézd a videót, és rabja leszel ennek az isteni rakott krumplinak!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.