kulcsár edina
Ez a mennyei ropogtatnivaló egyáltalán nem tartalmaz lisztet! Fõ alkotója a chiamag, mely többfrontos támadással robbantja le rólad a felesleget.
Végre egy igazi sós keksz, amit a fogyókúrád alatt sem kell mellőznöd, sőt! Bátran nassolhatsz belőle, amikor csak kedvet kapsz, mivel biztosan nem jelent alakodra veszélyt. Fő alkotója a modern diéták legújabb sztárja, azaz a chiamag. Ez az apró magocska kedvező beltartalmánál fogva felpörgeti a fogyást, ráadásul rengeteg vizet képes megkötni, így a gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoz.
A chiamagot már számtalan módon használhattad, de még mindig van új a nap alatt! Ezúttal egy szuperkekszet mutatunk: ha megéheznél, bármikor elropogtathatsz egy-két darabot belőle! Reggelire, uzsonnára is remek választás!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Egy aprítóban (vagy kávédarálóban) daráld finomra a napraforgómagot és a chiamagot.
3. Az őrölt magokat tedd egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a parmezánt, rozmaringot fokhagymaport és a sütőport.
4. Végül add hozzá a tojást a vajjal, és gyúrd össze alaposan.
5. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, és vágd egyenlő téglalapokra, szórd meg durva szemű sóval.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 perc alatt isteni ropogósra sül!