tóth gabi
Olyan illatos, finom és laktató reggelit mutatunk, amitõl tuti leesik az állad!
Ez a rusztikus kalács igazi csemegének ígérkezik! Fűszeres-almás íze miatt önmagában, vagy egy leheletnyi vajjal is tökéletes reggeli! A zabpehelytől kissé tömörebb az állaga, mint a foszlós kalácsnak, cserébe viszont sokkal egészségesebb! Cukor hozzáadása nélkül , lassan lebomló szénhidrátokat tartalmazó alapanyagokból készül, így nem ugrasztja ki a vércukorszintedet.
Elkészítése sem igényel különösebb pepecselést! Mire bemelegszik a sütő, már kész is a tészta!
Hozzávalók:
A tetejére
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki egy sütőformát (kb. 22 x 12,5 cm)
2. Egy nagyobb tálban keverd el a tojásokat az almaszósszal, a vajjal és a tejjel.
3. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, sót, szerecsendiót és a szegfűszeget.
4. Egy fél teáskanállal ebből a keverékből szórj az almadarabokra - ez megakadályozza majd, hogy lesüllyedjenek a tészta aljára.
5. Add hozzá a száraz alapanyagokhoz a zabpelyhet.
6. Most elegyítsd a száraz és nedves hozzávalókat. Szórd a szárított almát a tésztába, és oszlasd el benne egyenletesen.
7. Öntsd az egészet a formába, szórd a tetejére diós keveréket, és finoman nyomkodd rá az ujjaddal.
8. Süsd 50-60 percig, amíg szépen barnul a kalács teteje. Végezz tűpróbát is!
Tipp: 3-4 napig is eláll egy visszazárható tasakban!