tóth gabi
Ropogós krumplirózsa baconnel és rengeteg rápirult sajttal: hmmmm... Muszáj egyszerre nagyobb mennyiséget készítened belõle, mert garantáltan rá fogsz kattanni!
A tepsis krumpli a sötét, téli délutánok egyik legkedveltebb falatozni valója. Hagyományosan vajjal kenegetve a legismertebb.
Most azonban megmutatjuk, hogyan emelheted magasabb szintre ezt az egyszerű ételt!
A szép és finom burgonyarózsa titka az előkészítésben rejlik. Első látásra kicsit talán kacifántosnak tűnik, de ha figyelmesen végignézed a képeket, pillanatok alatt elsajátíthatod te is a trükköt!
A megadott mennyiséget minimum kettővel szorozd fel, ha nem szeretnéd az egészet azonnal elölről kezdeni!
Hozzávalók:
2 nagyobb szem krumpli
4 ek. reszelt sajt
2 ek. apróra vágott bacon
1 dl olívaolaj
só
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Vágd le a megmosott krumpli egyik harmadát.
3. Fordítsd meg, és egy hegyes, rugalmas késsel vagdosd körbe a krumplit évgyűrűszerűen, egészen a közepéig.
4. Fordíts rajta megint, és mintha vékony szeletekre vágnád, haladj körbe, de úgy, hogy a közepét kihagyod, hogy ne essen szét!
5. Kend be olívaolajjal és sózd meg, ültesd alufóliával bélelt tepsire.
6. Tedd a sütőbe, és 30 perc sütés után olajozd meg kicsit újra, majd tedd vissza a sütőbe újabb fél órára.
7. Ezt követően szórd meg a sajttal, illetve a baconkockákkal, és süsd további 5-10 percig.
Tipp: Tehetsz a tepsibe a krumplik mellé egy-két rozmaringágat is, ha tovább szeretnéd fokozni az élvezeteket.