RETRO RÁDIÓ

Itt a sültkrumpli-mennyország: Ilyen finomat még nem ettél!

Itt a sültkrumpli-mennyország: Ilyen finomat még nem ettél!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 26. 13:49

Ropogós krumplirózsa baconnel és rengeteg rápirult sajttal: hmmmm... Muszáj egyszerre nagyobb mennyiséget készítened belõle, mert garantáltan rá fogsz kattanni!


A tepsis krumpli a sötét, téli délutánok egyik legkedveltebb falatozni valója. Hagyományosan vajjal kenegetve a legismertebb.

Most azonban megmutatjuk, hogyan emelheted magasabb szintre ezt az egyszerű ételt!


A szép és finom burgonyarózsa titka az előkészítésben rejlik. Első látásra kicsit talán kacifántosnak tűnik, de ha figyelmesen végignézed a képeket, pillanatok alatt elsajátíthatod te is a trükköt!


A megadott mennyiséget minimum kettővel szorozd fel, ha nem szeretnéd az egészet azonnal elölről kezdeni!
 
Hozzávalók:
2 nagyobb szem krumpli
4 ek. reszelt sajt
2 ek. apróra vágott bacon
1 dl olívaolaj


Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Vágd le a megmosott krumpli egyik harmadát.


3. Fordítsd meg, és egy hegyes, rugalmas késsel vagdosd körbe a krumplit évgyűrűszerűen, egészen a közepéig.


4. Fordíts rajta megint, és mintha vékony szeletekre vágnád, haladj körbe, de úgy, hogy a közepét kihagyod, hogy ne essen szét!
5. Kend be olívaolajjal és sózd meg, ültesd alufóliával bélelt tepsire.
6. Tedd a sütőbe, és 30 perc sütés után olajozd meg kicsit újra, majd tedd vissza a sütőbe újabb fél órára.
7. Ezt követően szórd meg a sajttal, illetve a baconkockákkal, és süsd további 5-10 percig.


Tipp:  Tehetsz a tepsibe a krumplik mellé egy-két rozmaringágat is, ha tovább szeretnéd fokozni az élvezeteket.
 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.