tóth gabi
Rendes disznósajtot találni manapság szinte lehetetlen. Ezen a fronton elég hervasztó a szupermarketek kínálata. Ha igazi ízekre vágysz, jobb, ha magadnak készíted el ezt finomságot, hiszen egyáltalán nem nehéz.
Valljuk be, elég megosztó étel a disznósajt. Akik szeretik, általában mindig megszokott helyről vásárolják, hogy ne csak ipari szemetet kapjanak a pénzükért.
Ha félsz attól, hogy nem tudod, mit etetnek veled, készítsd el magadnak a saját disznósajtodat! Boros Vali szabolcsi háziasszony szuper receptje alapján neked is biztosan sikerül!
Ne hidd, hogy csak disznóvágás idején készülhet disznósajt! Ezeket az alapanyagokat bármikor beszerezheted akár a sarki hentesnél is!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A disznóságokat tedd fel főni, majd hagyd kihűlni a vízben. Csöpögtesd le a darabokat, majd csíkozd fel.
2. 0,5 dl főzőlében keverd el a fűszereket, majd öntsd a húsokra.
3. Egy kisebb püspökkenyér formát vagy bármilyen más tartót bélelj ki folpackkal.
4. Töltsd bele a húst. Takard be a folpackkal, és jól nyomd le valamilyen nehezékkel úgy, hogy az egész felületét érje.
5. Minimum egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Másnap már bátran szeletelheted.
TIPP:
Készítheted műbélbe töltve is, ekkor legyen kicsit fűszeresebb a massza!
A sajt végeit nagyon szorosan kösd el, hogy a további főzés alatt ne nyíljon szét!
(Forrás: Boros Vali, Facebook)