RETRO RÁDIÓ

Igazi falusi disznóság a javából!

Igazi falusi disznóság a javából!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 13. 20:12

Rendes disznósajtot találni manapság szinte lehetetlen. Ezen a fronton elég hervasztó a szupermarketek kínálata. Ha igazi ízekre vágysz, jobb, ha magadnak készíted el ezt finomságot, hiszen egyáltalán nem nehéz.


Valljuk be, elég megosztó étel a disznósajt. Akik szeretik, általában mindig megszokott helyről vásárolják, hogy ne csak ipari szemetet kapjanak a pénzükért. 

Ha félsz attól, hogy nem tudod, mit etetnek veled, készítsd el magadnak a saját disznósajtodat!  Boros Vali szabolcsi háziasszony szuper receptje alapján neked is biztosan sikerül!

Ne hidd, hogy csak disznóvágás idején készülhet disznósajt! Ezeket az alapanyagokat bármikor beszerezheted akár a sarki hentesnél is!


Hozzávalók:

  • 1/2 sertésfej
  • 3 nyelv
  • 1 marék bőr
  • 10 cikk fokhagyma, lereszelve
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • só és fehér bors, ízlés szerint

  • Így készítsd:
    1. A disznóságokat tedd fel főni, majd hagyd kihűlni a vízben.  Csöpögtesd le a darabokat, majd csíkozd fel.

    2. 0,5 dl főzőlében keverd el a fűszereket, majd öntsd a húsokra.

    3. Egy kisebb püspökkenyér formát vagy bármilyen más tartót bélelj ki folpackkal.

    4. Töltsd bele a húst. Takard be a folpackkal, és jól nyomd le valamilyen nehezékkel úgy, hogy az egész felületét érje.

    5. Minimum egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Másnap már bátran szeletelheted.

    TIPP:

    Készítheted műbélbe töltve is, ekkor legyen kicsit fűszeresebb a massza!

    A sajt végeit nagyon szorosan kösd el, hogy a további főzés alatt ne nyíljon szét!

    (Forrás: Boros Vali, Facebook)
     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.