Létrehozva: 2016.10.13.

Igazi falusi disznóság a javából!

Rendes disznósajtot találni manapság szinte lehetetlen. Ezen a fronton elég hervasztó a szupermarketek kínálata. Ha igazi ízekre vágysz, jobb, ha magadnak készíted el ezt finomságot, hiszen egyáltalán nem nehéz.


Valljuk be, elég megosztó étel a disznósajt. Akik szeretik, általában mindig megszokott helyről vásárolják, hogy ne csak ipari szemetet kapjanak a pénzükért. 

Ha félsz attól, hogy nem tudod, mit etetnek veled, készítsd el magadnak a saját disznósajtodat!  Boros Vali szabolcsi háziasszony szuper receptje alapján neked is biztosan sikerül!

Ne hidd, hogy csak disznóvágás idején készülhet disznósajt! Ezeket az alapanyagokat bármikor beszerezheted akár a sarki hentesnél is!


Hozzávalók:

  • 1/2 sertésfej
  • 3 nyelv
  • 1 marék bőr
  • 10 cikk fokhagyma, lereszelve
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • só és fehér bors, ízlés szerint

  • Így készítsd:
    1. A disznóságokat tedd fel főni, majd hagyd kihűlni a vízben.  Csöpögtesd le a darabokat, majd csíkozd fel.

    2. 0,5 dl főzőlében keverd el a fűszereket, majd öntsd a húsokra.

    3. Egy kisebb püspökkenyér formát vagy bármilyen más tartót bélelj ki folpackkal.

    4. Töltsd bele a húst. Takard be a folpackkal, és jól nyomd le valamilyen nehezékkel úgy, hogy az egész felületét érje.

    5. Minimum egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Másnap már bátran szeletelheted.

    TIPP:

    Készítheted műbélbe töltve is, ekkor legyen kicsit fűszeresebb a massza!

    A sajt végeit nagyon szorosan kösd el, hogy a további főzés alatt ne nyíljon szét!

    (Forrás: Boros Vali, Facebook)
     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek